מניית אינטרנשונל סקיוריטיס אקסצ'יינג (סימול ISE) זינקה ביותר מ-50% ביום המסחר הראשון של המניה בניו יורק, וכך הפכה להנפקה הראשונית המובילה של השנה האחרונה.
מניית הבורסה האלקטרונית נסחרת ברמה של 27.60 דולר למניה, רמה המשקפת זינוק של 53.3% במניית החברה לעומת מחיר פתיחה של 18 דולר למניה. החברה גייסה 180 מיליון דולר בהנפקת 10 מיליון מניות. את פעילויות החיתום ניהלו בנקי ההשקעות בר סטרנס ומורגן סטנלי.
אם תצליח המניה לשמור על תשואה זו עד סוף יום המסחר, תעלה ISE על מניית דולבי לבס (סימול DLB) אשר זינקה ב-35% ביום המסחר הראשון של המניה ב-16 בפברואר.
בורסת ISE הוקמה ב-2000 על ידי יוצאי בורסת ניו יורק, דייוויד קרל וגרי כץ. המסחר בה, אשר כולו אלקטרוני, הוביל את ארבע בורסות האופציות שהיו קיימות בארה"ב בעת הקמתה לאימוץ שיטות מסחר אלקטרוניות. המסחר בבורסת אופציות שישית שהוקמה בשנה שעברה, זו של בוסטון, מתנהל אף הוא על טהרת המסחר האלקטרוני.
מחזורי המסחר באופציות על מניות בארה"ב גדלו משמעותית בשנה האחרונה, כיום מנהלת הבורסה 31% מכלל נפחי המסחר באופציות בארה"ב. זאת, לפי נתוני מועצת תעשיית האופציות האמריקאית.
בעלי האחזקות המרכזיים ב-ISE כיום הם דויטשה בנק, גולדמן סאקס, מורגן סטנלי, בר סטרנס ונייט טריידינג. ISE מתכננת להשתמש בכסף שתגייס לפיתוח טכנולוגי, השקעות הון ורכישות אפשריות.
יציאתה של ISE לשוק הציבורי שואבת השראה מההצלחה המסחררת של הנפקת בורסת החוזים של שיקגו. ההנפקה, בסוף 2002, היתה הראשונה מעולם של בורסה ראשית בארה"ב, כאשר חברת שיקגו מרכנטייל אקסצ'יינג' הולדינגס (CME), המפעילה את בורסת החוזים של שיקגו, הונפקה לציבור.
בורסת החוזים של שיקגו נהנתה מהצלחה מסחררת בהנפקה הראשונה לציבור. לא רק שהיתה זו ההנפקה הראשונה של בורסה ראשית בארה"ב, אלא שהיא גייסה סכום גדול מהמתוכנן, ובתום היום הראשון למסחר בה נהנו המשקיעים מתשואה של 22.6%.
מניית בורסת האופציות הגדולה בארה"ב, ISE, מזנקת ב-53% ביום המסחר הראשון
רונן סרברניק
9.3.2005 / 19:37