וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למרות ההבטחות: שופרסל עדיין יקרה יותר בפריפריה

עדי דברת-מזריץ

10.1.2012 / 8:17

מתוך 25 מוצרים שנבדקו, 18 היו יקרים יותר בסניף שופרסל בערד מאשר במקבילו הירושלמי - הפער הסתכם ב-3.5% בממוצע. לפני מספר חודשים הבטיחה הרשת כי המחירים יושוו

שלושה חודשים וחצי לאחר שהבטיחה להשוות מחירים בין הפריפריה למרכז, שופרסל עדיין גובה מחירים גבוהים יותר בפריפריה. מבדיקת TheMarker, שנערכה בתחילת השבוע, עולה כי מחירי המוצרים שנבדקו בשופרסל דיל בערד גבוהים מאלה שבשופרסל דיל בירושלים.

מתוך 25 מוצרים, מחיריהם של 18 מוצרים היו גבוהים יותר בסניף שופרסל בערד מאשר בירושלים. 7 מוצרים נמכרו במחיר זהה. הפער במחיר הסתכם ב-3.5% בממוצע בכלל המוצרים, ו-4.5% בממוצע במוצרים שמחיריהם היו גבוהים יותר.

משפחה בישראל מוציאה בממוצע על קניות כ-2,500 שקל בחודש. כלומר, תושבי ערד נאלצים להוציא כ-1,000 שקל יותר בשנה על קניות בסופרמרקט מאשר תושבי ירושלים.

בחלק מהמוצרים שנבדקו הפער היה אף גבוה יותר. כך, מחיר שמפו פינוק בשופרסל בערד היה 15.99 שקל לעומת 13.99 שקל בירושלים - 14% יותר. גם על שקית ביסלי משלמים 14% יותר בערד - 7.29 שקל לעומת 6.39 שקל. מחיר ממרח שוקולד השחר לתושבי ערד גבוה ב-5% - 12.69 שקל לעומת 11.99 שקל, וכך פסטה אסם - 6.29 לעומת 5.99 שקל.

גם על מוצרי המותג הפרטי שלה גובה שופרסל יותר כסף בערד. מחירו של קילו סוכר "שופרסל" עולה בערד 4.69 שקל, לעומת 4.59 שקל בירושלים - 2% יותר.

מדובר בפערים נמוכים משמעותית מאלה שנמצאו בבדיקות קודמות, לפני כארבעה חודשים - אז התגלה פער של כ-30% בין מחירי שופרסל דיל בשדרות למחירי הרשת בירושלים, ופער דומה בין סניפי שופרסל דיל בדימונה ובנס ציונה למחירי סניף הרשת ברמת גן. בבדיקות לפני ארבעה חודשים נמצאו גם פערים של כ-15% בין המחירים בסניפי רשת מגה בערים שונות.

בעקבות סדרת הבדיקות איימו מפעלים בדרום להחרים את שופרסל ומגה אם לא ישוו את מחיריהן למרכז. בפגישה שהתקיימה בין ריצ'י הנטר, שכיהן אז כמנהל העסקים הראשי של שופרסל, לאבנר בן סניור, יוזם החרם על שופרסל ומגה המכהן כיו"ר פורום ועדי העובדים של רמת חובב הכולל כ-20 מפעלים, הודיעו שופרסל ומגה כי המחירים יוזלו והאיום בחרם הוסר.

כעת מתברר כי שופרסל אכן צימצמה את הפערים אך עדיין גובה יותר מתושבי ערד. מבדיקות המחירים עלה כי ככל שיש יותר רשתות בעיר מסוימת - המחירים יורדים. במקומות שבהם שאין תחרות רבה וקיימים סופרמרקטים בודדים בלבד - כמו שדרות, דימונה ונס ציונה - הרשתות גרפו רווחים גדולים יותר.

הדבר נכון גם במקרה של ערד: על פי נתוני צ'מנסקי בן שחר בירושלים פועלים 59 סופרמרקטים, ואילו בערד פועלים שלושה סופרמרקטים בלבד - שופרסל דיל, מגה בול ומגה בעיר. בנוסף, מנתוני צ'מנסקי בן שחר עולה כי דמי השכירות החודשיים באזורי התעשייה בערד הם 40-70 שקל למ"ר בממוצע, לעומת 75-100 שקל בממוצע בירושלים. כך שמבחינה זו לא נראה כי יש הסבר הגיוני לפערים.

בימים האחרונים הוגשה הצעת חוק על ידי ח"כ עמיר פרץ (העבודה), הקובעת כי רשתות השיווק לא יוכלו למכור את מוצריהן במחירים שונים באזורים שונים במדינה. לפי ההצעה, מוצרים מאותו סוג ובאותה רמה יימכרו ברשת שיווק המפעילה כמה באותו המחיר.

משופרסל נמסר בתגובה: "מדובר בהפרשים זניחים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully