שר האוצר יובל שטייניץ, התייחס היום באסיפה השנתית הכללית של איגוד החברות הציבוריות שנערך במלון שרתון תל אביב למחאה החברתית ולאווירה הכללית נגד הטייקונים. האיגוד מציין היום 20 שנה להיווסדו.
"מישהו לחש לי פה שאתה המנכ"ל הכי מוכשר בסקטור העסקי בישראל ונראה לי שאין על זה מחלוקת", פתח שטייניץ את דבריו כשהוא פונה לעקיבא מוזס, מנכ"ל כיל היוצא ויו"ר האיגוד.
"אתה משאיר אחריך חברה בנויה לתלפיות, חזקה בארץ ובעולם. היו לנו מגעים, הגענו לאחרונה להסכמות לגבי קציר המלח, הכפלת התמלוגים ואני רוצה להגיד שאני תמיד מעדיף את הדרך הזו על פני כיפופי הידיים והמאבק הפומבי כמו שהיה בוועדת ששינסקי ואני משוכנע שהחברה שאתה משאיר אחרייך היא כל כך חזקה שתעמוד בעליות ותמשיך להתפתח".
שטייניץ הוסיף כי "האווירה הציבורית השתנתה. היו כאלה שלא ברכו על כך שהפעם הגענו להסכמה ולא במאבק מתוקשר. אין לי שום כוונה לפגוע במגזר העסקי או בחברה כלשהי, בוודאי לא בכיל. כשר אוצר אני שואף להגדיל את חלקה של המדינה וודאי כשמדובר במשאבי הטבע של מדינת ישראל.
"אבל מצד שני, תמיד אמרתי גם במאבק המתוקשר שנמשך שנה שלמה בנושא המסים והתמלוגים בעניין הגז והנפט שאני כששר אוצר חייב גם לדאוג לעודד יזמים ומשקיעים והשחלוקה צריכה להיות כזו שמשאירה רווח הוגן ומשמעותי למשקיעים והיזמים. אין שום כוונה לפגוע במגזר העסקי ואנחנו כולם זוכירם שהכלכלה הישראלית מתפתחת בזכותו. כך נכון בים התיכון בים התיכון, המלח, היבשה והאאוויר. אפשר לתקן עיוותים שנמשכו במשך עשרות שנים אבל צריך לשאוף לעשות זאת ברוח טובה ואווירה טובה כדי שלא ידכאו את האווירה".
"להתנגד להצעות חוק פופוליסטיות"
שר האוצר אמר כי "ישנה אווירה של פופוליזם, על גבול של ההסתה לעיתים כלפי המגזר העסקי בישראל. מאז המחאה החברתית הלגיטימית, הדברים מגיעים להתלהמות והסתה נגד המנכ"לים, החברות הציבוריות, המגזר העסקי, זה דבר פסול מכל וכל. זה גל עכור וכמו שהוא התחיל הוא גם יעבור והמגזר העסקי בישראל יישאר חזק, יוזם ואנחנו נדאג שהרוח הגבית ליזמות ולהתפתחות הכלכלית לא רק תעשה אלא גם תשמע.
"אם הייתי מביא היום את מסקנות ועדת ששינסקי לכנסת באווירה הפופוליסטית היו אומרים - למה רק 60%? למה לא לקחת הכל? ממשלה נבונה דואגת לחלק הציבור אבל גם לאשפר למגזר העסקי ואת זה אנחנו חייבים להמשיך להבטיח".
שטייניץ הוסיף "אנחנו חייבים להתנגד להצעות חוק פופוליסטיות ולעשות דברים בשיקול דעת. לא בפחות ולא ביותר מדי מסים. חבל שנוצרה כאן אווירה כזאת מאז המחאה ואני מקווה שנחזור לבצע שיקולים רציונליים. אני אומר לכם - יישר כוח. לא קל היום להיות איש עסקים בישראל, אתה מודאגים פעמיים - חוסר היציבות העולמי וחוסר היציבות הפנימי. פתאום במקום גיבוי מבית יש אווירה של עליהום, הלתהמות ולעיתים הסתה".
שטייניץ התייחס לשנת 2012 ואמר כי "שנת 2012 נראית שנה מאתגרת, בעדינות. מצד אחד הסקטור העסקי חזק וחברות בינלאומיות רבות בתחומים של טכנולוגיה עילית שוקלות להשקיע בישראל או שכבר עשו זאת. יחד עם זאת, אנחנו לא יכולים להתעלם ממה שקורה בעולם במיוחד באירופה וזה מדאיג. אירופה במצב כלכלי לא קל ועדיין לא חלפה הסכנה של התפרקות גוש היורו. גם חווינו ירידה בגביית המיסים, שאמנם הייתה קטנה, אבל העובדה שהתרחשה במחצית השניה פירושה תמרור אהרה שאנחנו צריכים להתייחס אליו טוב טוב. לא הגענו לחוף מבטחים. ספינת הכלכלה הישראלית לא טבעה באוקיינוס הסוער, המפרשים לא נקרעו והתורן במקום, אבל הים עדיין סוער סביבנו ואנחנו נצטרך להתאמץ קשה מאוד בשנה הבאה כדי לשמר את ההישגים שהגענו אליהם - צמיחה גבוהה מבוססת על השקעות במשק ואבטלה נמוכה".
לסיום דבריו, פנה שטייניץ אל המנכ"לים ואמר: "תמשיכו ליזום, להשקיע וכמובן אני מאחל לכם שתמשיכו להרוויח ולשלם הרבה מיסים".