וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למרות ההבטחות: שטייניץ מעכב מינוי אשר לרשות המסים

26.2.2012 / 9:17

בג"צ הורה לשר האוצר להביא את מינויו של משה אשר למנהל רשות המסים לאישור הממשלה, אולם למרות שהבטיח לעשות כן, גם היום לא תדון בכך הממשלה

ח"כ זהבה גלאון, יו"ר מרצ, פנתה ביום חמישי לשר האוצר, יובל שטייניץ, בבקשה שיזרז את מינויו של מנהל קבוע לרשות המסים. בניגוד להבטחה שהשמיע שטייניץ, הממשלה לא תדון גם היום במינוי מנהל קבוע לרשות המסים.

שטייניץ הבטיח לפני כחודש כי בתוך שבועיים-שלושה יביא לאישור הממשלה את המינוי של רו"ח משה אשר למנהל הבא של רשות המסים - לאחר החלטת בג"ץ שהורתה לשר האוצר להביא את המינוי לאישור הממשלה. לא ברור מה עומד מאחורי החלטת שטייניץ שלא לעמוד בהבטחתו.

ביום שני האחרון התקיים אצל מזכיר הממשלה, עו"ד צבי האוזר, דיון בנושא המינוי, בהשתתפות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה מייק בלס, היועץ המשפטי של האוצר יואל בריס ונציג נציבות שירות המדינה. בלס אמר בישיבה כי המדינה והאוצר צריכים לתמוך במינוי אשר למנהל הרשות. שטייניץ אמור להאריך השבוע בחודש נוסף את המינוי של דורון ארבלי למנהל הרשות בפועל.

במכתב ששיגרה גלאון לשטייניץ היא ביקשה ממנו שיפעל "לזירוז מינויו של ראש רשות מסים חדש, ולהודיע כי לאחר המינוי תוקם באוצר ועדה שתפקידה יהיה לבחון את דרכי ההתמודדות של רשות המסים, עם השפעות הריכוזיות במשק על תקבולי המדינה ממסים - ובפרט עם תכנוני המס האגרסיביים של החברות הציבוריות הגדולות. על הוועדה יוטל לגבש מדיניות ארוכת טווח בנושא זה ברשות המסים, באופן ההולם את תפקידה האסטרטגי של הרשות ואחריותה החברתית".

גלאון ציינה במכתבה כי היא מברכת על ההמלצות התקדימיות של ועדת הריכוזיות, שפורסמו ביום רביעי, אך היא מצרה על כך שהוועדה לא עסקה באחת התופעות השליליות ביותר של הריכוזיות במשק - יכולתם של הגופים החזקים לפעול באגרסיביות מול רשות המסים ולחמוק מתשלום מס.

לדבריה, "תופעה זו מתקיימת משתי סיבות מרכזיות: האחת היא כמובן ריכוזיות ההון במשק, שמאפשרת לקבוצות השליטה החזקות ולבעלי הון לפעול באמצעות סוללת עורכי דין ורואי חשבון מול הרגולטור - במקרה זה רשות המסים - באופן כוחני ומאיים, ולהפעיל את השפעתן כדי לבצע תכנוני מס ותרגילים שונים, כדי להפחית את גובה המס שעליהן לשלם. הסיבה השנייה להנצחת התופעה היא שרשות המסים אינה מסוגלת כבר תקופה ארוכה להתמודד עם התנהלות זו. מצב זה הוא תוצאה של אי-מינוי ראש רשות מסים מזה תקופה ארוכה, ושל השיתוק שנגזר כתוצאה מכך על הרשות".

גלאון מציינת כי בדיון שיזמה בנושא בוועדת הכספים של הכנסת ביוני 2011, הוצגו ממצאי מחקר של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן, שלפיו הפער בין שיעור המס הקבוע בחוק לבין שיעור המס שמשלמות בפועל 25 החברות הציבוריות הגדולות במשק הוא כ-3 מיליארד שקל בשנה.

גלאון הוסיפה כי הרשות "אינה מסוגלת לספק נתונים על היקף ההתחמקות מדיווח על תכנוני מס מחויבים, אינה מסוגלת לטפל כראוי במקרים שבהם כן מתקיימים תכנונים לא-לגיטימיים, ועל פי עדות ראש רשות המסים היוצא, מתנהלת תחת חשש מתמיד מבעלי ההון במשק, המהלכים אימים על עובדי הרשות באמצעות סוללות של עורכי דין ורואי חשבון. לכך מצטרפים שיעורם הנמוך של פקחי המס בישראל ביחס למספר הנישומים, וחוסר השקיפות בפעילות תכנוני המס של החברות הגדולות במשק".

יו"ר מרצ מבקשת שהוועדה שתוקם תבחן את כלי האכיפה שבידי הרשות לטיפול בתכנוני מס לא-לגיטימיים, וכן דרכים להגברת השקיפות בדיווחי החברות הציבוריות במשק בכל הקשור לפעולות שהן נוקטות כדי להפחית את שיעורי המס שהן חייבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully