וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שלמה רודב קיבל 3 מיליון שקל על חצי שנת עבודה

יורם גביזון

22.4.2012 / 8:14

היו"ר המתפטר של חברת תנובה אמור היה לקבל הקצאה של אופציות שניתנות למימוש ל-1.25% ממניות החברה. רודב נכנס לתפקיד באוקטובר 2011 אחרי התפטרותה של זהבית כהן

שלמה רודב, היו"ר המתפטר של חברת תנובה, קיבל מהחברה סכום של 3 מיליון שקל עבור כהונה שנמשכה קצת פחות משישה חודשי עבודה - כך נודע ל-TheMarker. לפי ההערכות, רודב אמור היה לקבל הקצאה של אופציות שניתנות למימוש ל-1.25% ממניותיה של תנובה.

רודב נכנס לתפקידו במחצית אוקטובר 2011 והחליף את זהבית כהן, מנכ"ל איפקס ישראל, שהתפטרה בעקבות אירועי המחאה החברתית, שפרצה כתוצאה ממה שנתפש בציבור כניצול ציני של ביקוש קשיח לקוטג' (מוצר שבו היה לתנובה נתח שוק גבוה), כדי להעלות מחירים ולגרוף רווחים קלים.

רודב אמור היה לשפר את רווחיותה של תנובה על רקע ההכרה כי תנובה, שספגה מכה קשה באירועי המחאה החברתית, לא תוכל בשנתיים הקרובות להעלות מחירים, וכי דרכה חזרה לרווחיות הגבוהה שאיפיינה אותה ב-2010 תצטרך לעבור דרך התייעלות של מערכי ההפצה, יציאה מהשקעות מדממות (כמו המחלבה ברומניה והשקעות כבדות בתשתית הייצור) - כדי להחזיר לעצמה את היכולת לגבות פרמיה על מוצריה באמצעות חדשנות במוצרים ובאריזה.

רודב, שראה את תפקידו כפעולה לטווח ארוך להשבחת החברה, נכנס כמעט מיד לעימות עם ועד העובדים על רקע תוכנית ההתייעלות של מערכי ההפצה. ועד העובדים השבית את חלוקתם של כמה מוצרי מפתח, וגרם לתנובה נזק כספי של עשרות מיליוני שקלים, שישפיעו לרעה על התוצאות הכספיות של החברה, וכנגזרת גם על יכולתה של קרן איפקס למכור את אחזקתה בחברה לצד שלישי או להנפיק אותה בבורסה.

ציר נוסף של חיכוכים היה עם ניק האנסן, האחראי על איפקס ישראל בקרן איפקס העולמית, כנראה עקב חוסר הסכמה על שווייה של תנובה. קרן איפקס הציגה לשותפתה לחברה הערכת שווי ולפיה תנובה שווה 8.6 מיליארד שקל, בעוד חברת גיזה, שביצעה הערכת שווי לתנובה לפי הזמנתה של מבטח שמיר, קבעה כי שווייה של תנובה ירד ל-5 מיליארד שקל. זאת בשל השפעת המחאה החברתית על רווחיותה ועל מכפיל הרווח של החברות בענף המזון.

אף על פי שחילוקי הדעות לגבי שווייה של תנובה הם טבעיים לנוכח העובדה שקרן איפקס מעוניינת למכור את האחזקה, ואילו מבטח שמיר מעוניינת לרכוש אותה - נראה שרודב העריך כי תג המחיר שהצמידה איפקס לתנובה אינו מתיישב עם תוצאותיה הכספיות.

הרווח הנקי של תנובה ירד ב-90% ב-2011 בהשוואה ל-2010 והסתכם ב-50 מיליון שקל, בין השאר כתוצאה מהפסד של 211 מיליון שקל מהפעלת המחלבה ברומניה ב-2011 ומהפרשה לירידת ערך ההשקעה בה שנרשמה בעקבות סגירתה בסוף 2011. הרווח של תנובה ירד למרות גידול של 4.9% בהכנסותיה ל-7.5 מיליארד שקל. הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) שלה ירד ב-2011 ב-28% לעומת 2010 והגיע ל-720 מיליון שקל.

לפי ידיעות בתקשורת, איפקס מתכננת להנפיק את תנובה לפי שווי חברה של 8.6 מיליארד שקל ב-2013, על אף התנגדותם של הקיבוצים והמושבים שמחזיקים ב-23% ממניותיה. יניב פגוט, אסטרטג השקעות ראשי בקבוצת איילון, מעריך שהסבירות להנפקתה של תנובה אפסית.

לדבריו, הנפקה מתרחשת כשחברה נמצאת במומנטום עסקי ורווחיותה גבוהה ביחס לרווחיותה הממוצעת שמשתקפת בסדרה ארוכה ומייצגת יותר של נתונים. החתם אורז את החברה המועמדת כחברת צמיחה ומצליח להנפיק אותה לציבור במכפיל גבוה יחסית. התקלות קורות אחר כך. המקרה של תנובה הפוך. תנובה נמצאת במגמה של רווחיות יורדת בעקבות סדרת תקלות. קביעת יעד הנפקה ל-2013 לנוכח חוסר הודאות בשוק המניות, בשל עימות צבאי אפשרי עם אירן והמשבר באירופה - היא כמו לדבר על הנצח.

איפקס צריכה להראות שיש לה אופציית יציאה מול שותפים שמעוניינים לקנות וסבורים ששווייה של החברה נמוך מהותית מ-8.6 מיליארד שקל, מעריך פגוט.

תגובות מחברת תנובה ומשלמה רודב לא נמסרו.

  • עוד באותו נושא:
  • שלמה רודב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully