וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המסחר באחד העם ננעל ביציבות שערים

ערן אזרן

7.5.2012 / 16:53

יום המסחר בבורסה התל אביבית נפתח בירידות על רקע בחירתו של פרנסואה הולנד לנשיאות צרפת אך בהמשך היום התייצבו השערים. מדד ת"א 25 עלה קלות בעוד ת"א 100 ירד קלות

לאחר ירידות של 1% בשעות הבוקר, המסחר בבורסת תל אביב ננעל ביציבות. המסחר התנהל על רקע נצחונו אמש של המועמד הסוציאליסטי פרנסואה הולנד בבחירות לנשיאות בצרפת, ועל רקע הבחירות לפרלמנט ביוון שהסתיימו ללא תוצאה ברורה. המשקיעים חוששים כי תוצאות הבחירות ביבשת מוכת החובות עשויות להחריף את המשבר הפיננסי.

בסיכומו של יום ננעלו המדדים בתל אביב במגמה מעורבת. מדד ת"א 25 רשם עליות קלות, בעוד מדד ת"א 100 ננעל בירידות קלות. בתחילת יום המחסר כבר רשמו המדדים ירידות של קרוב ל-1%. מדד מניות הבנקים נחלש ב-0.2%. מדד מניות הנדל"ן עלה ב-0.4%. בלטו במסחר מניית קרדן אן.וי שירדה בכ-4.5%, וכן מניית בזק שאיבדה 1.8% במחסור גבוה. מנגד, בלטה מניית מג'יק שעלתה ב-3.3% לאחר פרסום הדו"חות.

עידן אזולאי, מנהל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות אפסילון, אמר היום כי "די ברור שהמסחר מושפע כעת מהבחירות באירופה. המסחר יושפע מהבחירות גם בתקופה הקרובה, עד שנדע פחות או יותר מהי המדיניות הברורה של המנהגים החדשים. אולי מדובר באמירה שחוקה, אבל אני חושב שיתברר ש'מה שרואים מכאן לא רואים משם'. מי שיצא עם אג'נדה סוציאליסטית ברורה, עלול להבין שהיישום שלה במציאות הוא הרבה יותר קשה".

בתגובה לצניחה בבורסה באתונה הדגיש אזולאי כי יוון היא סיפור יותר מורכב. "יש שם הרבה יותר אלמנטים שמוסיפים למשבר שבו נתונה המדינה. בסופו של דבר, ביוון עלולים ללמוד בדרך הקשה, כלומר הם יכולים להגיע לפשיטת רגל. אין ספק שיוון היא אחד מהגורמים המרכזיים שיביאו לכך שהשוק יהיה תנודתי בתקופה הקרובה".

הבחירות בצרפת מפילות בורסות העולם

אמש ננעל השלב השני בבחירות לנשיאות צרפת, בניצחונו של המועמד הסוציאליסטי פרנסואה הולנד. הולנד זכה ל-52% מקולות אזרחי צרפת שפקדו את הקלפיות במהלך היום - הפרש של 4% מעל יריבו ניקולא סרקוזי. הולנד הוא הנשיא הסוציאליסטי הראשון זה 17 שנים. לעומת זאת, הבחירות ביוון לא הניבו אף זוכה ברורה, מה שעשוי להוביל למשא ומתן ממושך להרכבת קואליציה חדשה ולהעמיד בסיכון מחודש את חברות יוון בגוש היורו - ואת גוש היורו בכלל.

בתגובה לאירועים, בורסות אסיה רשמו הבוקר ירידות חדות. לקראת סיום המסחר התמתנו הירידוטת באירופה. עם זאת, בורסת אתונה המשיכה לצנוח בכ-9%, כאשר מניות הבנקים במדינה מוכת החובות נופלות בכ-19%. גם האג"ח הממשלתיות של יוון צונחות, כשהתשואה מזנקת ב-1.84% לרמה של 21.7%. בשיא המשבר עלו התשואות על אג"ח אלה כבר מעל ל-30%, אך בחודשים האחרונים ירדו כבר אל מתחת ל-20% בעקבות הסיוע האירופי.

לפני כשבועיים העריכו בבית ההשקעות פסגות כי ניצחון של הולנד יכול ליצור בעיה גדולה לעתידו של גוש היורו. בסקירה שפורסמה על רקע השלב הראשון של הבחירות, ציינו בפסגות כי השווקים "לא אוהבים את הרעיונות החדשים" של הולנד, וכך גם חברות הדירוג.

"המסר של הולנד הוא שינוי תוואי הצנע שצרפת ושאר המדינות אימצו בגוש היורו, החזרת גיל הפנסיה ל-60, העלאת מס על העשירים והגדלת מצבת העובדים במגזר הציבורי. זאת, בעוד שהמסר של סרקוזי הוא להמשיך את המתווה הנוכחי של צעדי הצנע, העלאת המע"מ, צמצום עובדים במגזר הציבורי והקפאת תקציבים לרשויות המקומיות", הסבירו אז בפסגות.

אג"ח אי.די.בי ממשיכות לצנוח

בגזרת השוק הסולידי, מניות איגרות החוב הקונצרניות - תל בונד 20,40,60 ותל בונד שקלי - ירדו בעד 0.16%. מי שהובילו את הירידות הן איגרות החוב של קבוצת אי.די.בי , שצנחו בשיעורים שבין 4%-9%.

אי.די.בי אחזקות מ סדרה ד ' ירדה ב-6% לתשואה של 29%. מדובר באג"ח ארוכה בעלת מח"מ (זמן ממוצע לפדיון החוב) של 4.5 שנים. גם איגרות החוב הקצרות יותר נסחרו בירידות חדות: אג"ח ה ', בעלת מח"מ קצר של פחות משנה איבדה 3% לתשואה של 30%; אג"ח ג ', נסחרה בירידות של 0.4% לתשואה של 36.5%. תשואות אלה מלמדות כי המשקיעים בשוק ההון חוששים שאי.די.בי עשויה להתקשות לעמוד בהחזרי החובות שלה בשנים הבאות.

גם איגרות החוב של החברה הבת אי.די.בי פתוח נסחרו בירידות חדות, בדומה לימים האחרונים. סדרות ז ', ח ', ט ' ו- י ' ירדו כעת בשיעורים של 0.2%-3.8%, כשהתשואה המקסימלית עלתה ל-20%. איגרות החוב של דסק"ש ירדו ב-0.7%-3% כשהתשואה המקסימלית מגיעה ל-10%. אג"ח כור נסחרו בירידות של עד 3.2%, כשהתשואה המקסימלית עולה ל-9.5% (סדרה י').

איגרות החוב הממשלתיות נסחרו בעליות שערים. שחר - אג"ח ממשלית שקלית (שאינה צמודה למדד) בריבית קבועה בעלת מח"מ (זמן ממוצע לפידיון האיגרת) של 10 שנים, עלתה ב-0.2%, כשהתשואה יורדת ל-4.95%. איגרת ממשלתית מסוג גליל - צמודה למדד ובריבית קבועה, בעלת מח"מ זהה נסחרה ביציבות בתשואה של 2.36%.

מניות בולטות במסחר

מניית חברת התוכנה מג'יק מזנקת במסחר על רקע פרסום הדו"חות. החברה ברבעון הראשון גדלו ב-18% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-30 מיליון דולר. הרווח התפעולי על בסיס כללי החשבונאות האמריקאית GAAP עלה ב-35% ל-4.3 מיליון דולר והרווח הנקי GAAP ל-4.2 מיליון דולר - עליה של 35% לעומת הרווח הנקי על בסיס GAAP ברבעון הראשון של 2011.מדובר ברבעון העשירי במספר בו מג'יק מציגה צמיחה דו ספרתית בהכנסות וברווחים.

קרן פימי, שמנוהלת על ידי ישי דוידי, ו קבוצת דלק חתמו על מזכר הבנות לא מחייב לפיו פימי תשקיע 25 מיליון דולר תמורת הקצאת 71% ממניותיה של חברת גדות ביוכימיה שעוסקת בייצור סוכר פירות חומצת לימון ומלחי חומצה זרחתית לתעשיית המזון התרופות והדטרגנטים. קבוצת דלק, שהיא בעלת השליטה הנוכחית בגדות ביוכימיה, תשקיע 10 מיליון דולר בתמורה להנפקת מניות, ותחזיק ב-28.5% ממניותיה של גדות.

חברת הנדל"ן גב ים , הנשלטת על ידי נכסים ובנין (69%) מקבוצת אי.די.בי , פירסמה הבוקר את דו"חותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2012. החברה הפגינה יציבות ברווח התפעולי אך אי שינוי במדד המחירים לצרכן גרם לחיסכון בהוצאות החברה ולשיפור ברווחי בעלי המניות.

שלוש הורדות דירוג אמש על ידי חברת הדירוג מעלות: צים, שבבעלותה המלאה של החברה לישראל, ספגה הורדת דירוג ב-2 דרגות מ-BB ל-B עם תחזית דירוג "שלילית". חברת בתי זיקוק לנפט (בזן) ספגה הורדת דירוג ברמה אחת, מ-A- ל +BBB. ואילו חברת ההשקעה והאחזקות ישראלום , שבשליטת מתיו ברונפמן ושלום פישר, ספגה הורדת דירוג בשלוש רמות ל-B.

בתוך כך, פירות ראשונים לתיקון 16 החדש לחוק החברות. חברת ההפקות הטלוויזיוניות ענני תקשורת דיווחה בסוף השבוע כי ערכה שינויים בהסכם השכר של בעל השליטה, המנכ"ל והדירקטור אהוד מירון. השינויים כוללים ביטול העלאת שכר קבועה של 5% מדי שנתיים, שינוי בסעיף הרווח ממנו נגזר הבונוס השנתי, וקביעת תקרה לתגמול השנתי. השינוי הוא תוצאה שמנהל בעל מניות מיעוט בחברה כנגד שכר בעלי השליטה.

חבילת סלוללר בזול

למבצע הזה אי אפשר לסרב! 4 מנויים ב-100 וגם חודש ראשון חינם!

לכתבה המלאה

מבחני לחץ לבנקים

בנק ישראל הורה לבנקים בישראל לבצע "מבחני לחץ" לבדיקת עמידותם בפני זעזועים אפשריים של המערכת הפיננסית בישראל ובעולם. הוראת הבנק נעשית על רקע דרישתה של קרן המטבע הבינלאומית (IMF) לבצע "מבחני לחץ" לבנקים בכל מדינה החברה ב-OECD.

בשלב הראשון המבחנים בוצעו על ידי בנק ישראל עצמו וכעת מבוצע השלב השני במסגרתו נדרשים הבנקים לבחון את עמידותם לסיכונים. בשונה מפעמים קודמות התרחישים שייבדקו הפעם נקבעו על ידי בנק ישראל עצמו. מניות הבנקים– הפועלים , דיסקונט , הבינלאומי , לאומי ו מזרחי-טפחות נסחרות על רקע הדיווח.

  • עוד באותו נושא:
  • אחד העם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully