ענקית מוצרי האלקטרוניקה אפל הפכה היום לחברה הבורסאית בעלת השווי שוק הגבוה מעולם, לאחר ששווייה עלה לרמה גבוהה אף יותר משווי חברת מיקרוסופט בשיא של בועת ההיי-טק בסוף שנות ה-90.
מחיר מניית אפל עלה במהלך המסחר בוול סטריט לרמה של 664.74 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 623.1 מיליארד דולר - יותר שווי השיא של מיקרוסופט, 620.6 מיליארד דולר בשנת 1999, לפי נתוני חברת סטנדרד אנד פור'ס (S&P).
אפל מחזיקה בתואר החברה בעלת שווי השוק הגדול ביותר בעולם מאז סוף שנה שעברה, ושווייה גבוה כעת ביותר מ-50% מחברת הנפט אקסון מוביל, החברה בעלת השווי השוק השני בגודלו בעולם כיום.
מניית אפל המשיכה לשבור שיאים גם היום על רקע הציפיות לקראת השקתו הצפויה של אייפון 5, ומחירה גבוה כעת בכמעט 90% מרמתו בראשית חודש אוקטובר.
האנליסט פיטר מיסק מבית ההשקעות ג'פריס העלה ביום שישי את מחיר היעד למניית אפל מ-800 דולר ל-900 דולר, והעריך כי הגעתו למדפי החנויות של הטלפון החכם אייפון 5, "צפויה להיות השקת מכשיר הסלולר הגדולה ביותר בהיסטוריה".
בשבועות האחרונים דווח מפי מקורות מקורבים לאפל כי החברה תחשוף את הדגם הבא של אייפון ודגם מיני של מחשב הטאבלט אייפד באירוע שתקיים ב-12 בספטמבר. לפי הדיווחים, אייפון החדש ייצא למכירה תשעה ימים בלבד לאחר חשיפתו.
יותר ממיקרוסופט בשיא בועת ההיי-טק: אפל החברה עם השווי הגבוה מעולם
סוכנויות הידיעות
20.8.2012 / 21:08