מסכת אריזות, ניקיונות, העברה ופריקה מפרכת ודאי אינה תענוג גדול - אך היא נחלתם של רבים המנצלים את חודשי הקיץ למעבר דירה, בטרם תחל שנת לימודים חדשה. אם לא די בכאב הראש הכרוך במעבר עצמו, נוספת רשימה של שירותי תקשורת שכדאי להעתיק אתכם, אם תרצו להישאר מחוברים לעולם.
הניתוק וההתחברות דורשים זמן, תיאומים ולא מעט התעסקות. "בגלל שעברתי דירה אני כל הזמן עם נותני שירות", מתלוננת לקוחה שעוברת דירה בימים אלה. "כאב הראש עצום, וההתנערות מאחריות מקוממת. בכל פעם שמתקשרים להתלונן על משהו שהובטח ולא קוים, מצפים שתזכרי כל שם של נציג שדיבר איתך".
בשיתוף "כמהזה?", אתר השוואת מחירים בתחום התקשורת, מסכם "גלובס" את רשימת המטלות שכדאי לכם לזכור בכל הנוגע להעברת אמצעי התקשורת.
כל התקנה טכנית דורשת תיאום מראש - ומומלץ לעשות זאת לפחות שבועיים לפני המעבר. את ההודעה על המעבר ותיאום הטכנאי ניתן לעשות אונליין באתרי החברות.
בבזק תוכלו למלא פרטים על המעבר, כולל תאריך ושעה רצויה, ותקבלו SMS המאשר את התיאום. בהוט וב-yes, לאחר מילוי הפרטים על המעבר יחזור אליכם נציג לתיאום מועד ההתקנה.
עם או בלי טכנאי
בעוד ששירותי הוט ובזק דורשים בוודאות הגעת טכנאי, אצל המתחרות בתחום הטלפון קווי המצב אינו בהכרח כך - במקרים רבים לא נדרשת הגעת טכנאי, ואפשר להסתפק בהדרכה טלפונית. במקרים בהם נדרשת בכל זאת הגעת טכנאי, לרוב בשל חיווט מורכב יותר, רוב החברות ישלחו אותו ללא עלות או בעלות מוזלת. נסו לדרוש זאת, גם במקרה בו אתם נדרשים לשלם.
מעבר דירה, מזכירה טל דומב, מנהלת תוכן באתר "כמהזה?", הוא דווקא הזדמנות טובה לבחון עד כמה אתם מרוצים משירותי התקשורת שלכם, ולנסות לבדוק את שירותי המתחרים, או לפחות לקבל מחירים טובים יותר במקום שבו אתם נמצאים.
אם החלטתם להישאר באותה החברה והשירות שלכם דורש התקנה, החברות מציעות מגוון הטבות, החל מהתקנה חינם וכלה בהנחות על מצעים ועל הזמנת פיצה - כך לפחות בקרב אלה החוששות במיוחד מעריקה אל המתחרים. בספקיות האינטרנט בהן המעבר פשוט יחסית, משתדלים פחות לתמרץ את הלקוח.
בבזק, לדוגמה, מציעים חודש חינם בקו הטלפון ובתשתית האינטרנט, העברת קו חינם ושירותים נוספים חינם לחודש - קחו בחשבון שלאחר מכן עשויים להתחיל ולחייב אתכם בשירותים להם אתם כלל לא נזקקים. עוד מוצע סל הטבות ברשתות שונות - הום סנטר, מחסני תאורה ועוד (מותנים ברכישה בסכום מינימום).
בהוט ישלמו לקוחות אינטרנט, או אינטרנט וטלפון, 150 שקל על התקנה במעבר דירה. מנויי הטריפל ייהנו מהתקנה חינם. גם כאן נוספת שורת הטבות מסחריות העוברת בפיצה האט, כיתן, ארקיע, תמי 4, שקם אלקטריק ועוד.
ב-yes ההתקנה בבית החדש היא בחינם, ושורת ההטבות כוללת הנחות בצומת ספרים, בישראייר, באלקטרה ועוד.
מעבר דירה הוא כאמור כאב ראש גדול, וכל הקלה - גדולה כקטנה - היא מבורכת. בדואר ישראל מציעים שירות שנשמע מצוין: תמורת 70 שקל יעבירו את הדואר לכתובתכם החדשה במשך 10 חודשים - ובנוסף יעדכנו את כתובתכם מול גורמים שונים.
אבל שימו לב מה כולל השירות, ובעיקר מההוא אינו כולל: ללקוחה ר', שעברה דירה בתוך תל-אביב והתעניינה בשירות, הובטח לדבריה כי עדכון הכתובת ייעשה מול כל הגורמים הרלוונטיים - עיריות, בנקים, חברות תקשורת, ביטוח ועוד.
כשנרשמה לשירות בסניף הירקון בעיר, היא התעניינה במיוחד לגבי גופים מסוימים, ונענתה כי "כל הגופים עובדים עם הדואר". הוסבר לה כי כל מה שצריך לעשות הוא לשלם את הסכום, לחכות לקוד שיגיע מהדואר ולסמן באתר הדואר את הגופים הרלוונטיים עבורה.
אלא שרק לאחר קבלת הקוד וכניסה לאתר גילתה כי הבנק היחידי שאיתו הדואר עובד הוא בנק הדואר - וכי חברות התקשורת שעימן הוא עובד הן פרטנר, מירס ובזק. 3 עיריות בלבד מוצעות לבחירה - ועיריית תל-אביב אינה אחת מהן.
כאשר ניסתה להתקשר לסניף ולהבין מדוע בכלל הוצע לה השירות - נתקלה בניתוקים רבים. במוקד הדואר נאמר לה כי אין שעות קבלה טלפוניות מוגדרות בסניף, וכי עליה להגיע עם הקבלה לסניף ירקון, ורק שם תוכל לקבל את כספה חזרה. תמורת 70 שקל, היא מספרת ל"גלובס", קיבלה רק תוספת של דם, יזע ודמעות למינון המקובל.
דואר ישראל: הסדר חלקי
מחברת דואר ישראל נמסר בתגובה: "שירות 'דואר עוקב' מאפשר למי שמעתיק את מקום מגוריו להפנות אל מענו החדש דברי דואר הנושאים את מענו הישן. השירות הזה ניתן לתקופה של 4 חודשים ללא תשלום, או לתקופה של 10 חודשים במחיר של 70 שקל.
"לקוח הרוכש את השירות לתקופה של עשרה חודשים מקבל, ללא תוספת תשלום, אפשרות לעדכן במענו החדש שורה של שולחי דואר גדולים, כדי שאלה ישגרו את דברי הדואר הישר אל מענו החדש. לאחר שהלקוח רוכש את השירות, באפשרותו לסמן אילו גופים מקרב אלה הכלולים בהסדר הוא מבקש כי נעדכן, ואנו פועלים על-פי בחירתו, כאמור ללא תוספת תשלום.
"אכן, לא עם כל הגופים הגדולים במדינה קיים הסדר זה, ואם נמסר ללקוחה מידע שונה בעניין זה, אנו מתנצלים על כך, וניצור עימה קשר כדי להשיב לה את כספה".
7 מקומות שכדאי לזכור לעדכן בכתובת החדשה:
1. מנויי עיתונים ומגזינים
2. משרד הפנים - ממנו מתעדכנים מוסדות ממשלתיים
3. תחבורה: כביש 6, הנתיב המהיר
4. רשות מקומית
5. בנקים וחברות ביטוח
6. חברות אשראי
7. תאגיד המים המקומי (שימו לב לעדכן גם את מספר הנפשות בבית)