וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סין במהלך דרמטי - אלה 4 המניות שצריך לקנות

קובי פלר

12.12.2013 / 12:56

המשק הסיני עומד לפני צמיחה גבוהה בפעילות הכלכלית, בזכות רפורמות מבניות משמעותיות. מהן הזדמנויות ההשקעה במדינה, שהיא מהיעדים המומלצים בשווקים המתעוררים

סוף השנה מתקרב ובתי ההשקעות והמשקיעים מסכמים שנה ופורסים את הערכותיהם לשנה הקרובה. עם ההערכות השנתיות נחכה בינתיים, אך נתייחס לדבר בולט אחד שחוזר על עצמו - האכזבה מחד והזהירות מנגד לגבי נכסי שווקים מתעוררים בשנה החולפת ובשנה הבאה.

מניות מומלצות בסין. גלובס
מניות מומלצות בסין/גלובס

מול נכסי שווקים מפותחים ההשקעות הללו השיגו ביצועי חסר משמעותיים במניות, באג"ח ובמט"ח. הן ספגו מכה קשה בקיץ האחרון, כאשר הפד החל לדון בפומבי בכוונתו לצמצם את רכישות האג"ח, והאיץ את קריסתם של מטבעות שווקים מתעוררים דוגמת אלו שבהודו, דרום אפריקה, טורקיה ובמקומות נוספים.

חלק מהשווקים תיקנו את הירידות, אולם המשקיעים קיבלו שוב תזכורת לחשיבות הפיזור והסלקטיביות בבחירת ההשקעות בשווקים אלו. לקח זה צפוי להמשיך ללוות את המשקיעים בשנה הקרובה, והוא חייב להיזכר בבסיס כל השקעה בשווקים מתעוררים בתקופה זו בפרט.

לאחר שהורדנו את המלצתנו לשוק המניות בסין ברבעון הראשון של השנה, באחרונה העלנו המלצה חזרה ל"משקל יתר" למדינות בשווקים המתעוררים. סך ההשקעה במניות השווקים הללו עדיין מומלץ במשקל שווה למשקלן במדד המניות העולמי, כ-11%, והמדינות המומלצות "משקל יתר" הן סין, קוריאה הדרומית, רוסיה ומקסיקו.

המשק הסיני, העומד לפני שנת הסוס, עדיין נמצא תחת ניסיון של הבנק המרכזי והממשל להשתלט על תכנית ההרחבות שבוצעה בעקבות המשבר ב-2009 - הרחבות שאותן מרגישים עד היום, בעיקר בשוקי הנדל"ן הגואים. הניסיון לחזור לצמיחה, תוך צמצום כמות הכסף וההלוואות בעיקר במערכת החוץ-בנקאית, קשה במשק כה גדול.

ב-18 בנובמבר בסין נפל דבר, שנראה כמו הולך לשנות את עתיד המדינה. הממשל פרסם "ספר" של כ-20 אלף עמודים, ותיאר בפירוט רב 15 רפורמות המקיפות כ-60 נושאים, שתכליתן להאיץ את הצמיחה ולהגביר הליברליזציה בשווקים הפיננסיים במטרה לתמוך בכלכלה המתרחבת. בין הרפורמות: שינוי מדיניות הילד היחיד, ליברליזציה במסחר במט"ח ובשוקי ההון, מדיניות כלכלית של הממשל, התנהלות פיסקלית, תקנות סביבתיות, וכן תקנות הנוגעות לצבא ולביטחון לאומי.

השלכות רפורמת הילד היחיד, שהונהגה בסין ב-1980, היו קשות מבחינה דמוגרפית, והגיעו לשיאן בירידה, לראשונה מעולם, בכוח העבודה של סין ב-2012; ולהערכות, כי עד שנת 2035 יעלה שיעור התושבים מעל גיל 60 משביעית היום לכרבע, על כל המשמעויות הנלוות לכך. להערכתנו, מההקלות במדיניות הילד היחיד צפויים ליהנות כ-15-20 מיליון סינים, וכ-50% מהם ירצו להביא ילד נוסף בתוך חמש שנים.

דוגמה להחלת הרפורמה ניתן למצוא בהודעה מתחילת דצמבר, המכריזה על שנחאי כאזור סחר חופשי בתחום הפיננסי. הדבר יאפשר לחברות מקומיות ובינלאומיות לחתום על חוזים ולקבל אשראי בלא התערבות הבנק המרכזי, לתושבי חוץ להשקיע במניות סיניות, ולסינים המתגוררים באזור להשקיע במניות זרות.

הבעיות בתחום האשראי בסין והעלייה במחירי הנדל"ן מותירות אותנו זהירים, עם המלצות ספציפיות על בנקים וחברות נדל"ן הנסחרות במחירים אטרקטיביים.

ככלל, מומלץ להשקיע בשוק המניות בסין דרך תעודה או קרן מפוזרת הנסחרות בדולרים - למשל FXI על מדד FTSE 25 או MCHI על MSCI סין (כאן נטרול המטבע פחות אטרקטיבי, לאור התחזקות היואן הצפויה).

מדד MSCI סין נסחר במכפיל רווח עתידי של כ-9, הנמוך בשנים האחרונות; וגם ביחס לשאר מדינות אסיה הוא נסחר בדיסקאונט של כ-30%, הגדול בעשור האחרון. רווחי החברות בסין צפויים לצמוח בכ-10% בשנה הקרובה.

ממוצרי חלב למכולות בנמלים

הרחבת האפשרות להביא ילד נוסף לעולם תומכת בחברות בתחומי החלב ומזון התינוקות; אלו נמצאות תחת מחסור מתמיד בחלב, שעה שמחירי חומרי גלם גבוהים גם ביחס לשאר העולם. השוק נמצא תחת שינוי, לאור אירוע הורדה מהמדפים באוגוסט האחרון של מותג מבית חברת דנונה. הדבר הביא לגידול מחודש בביקוש למותגים מקומיים, ולצניחה של כ-50% במכירות דנונה באוקטובר לעומת השנה שלפני.

החברות המומלצות בתחום הן China Modern Dairy (סימול: 1117:HK), הנסחרת במכפיל 16.5 לרווחי השנה המסתיימת באמצע 2014, ואשר רווחיה צפויים לגדול פי 3.5 בשנתיים הקרובות; וכן חברת China Mengniu Dairy (מס' ני"ע: 2319:HK), אולם למרות הצמיחה המהירה הצפויה ברווחי החברה היא נסחרת במכפיל של 22 לסוף 2014 - מעט גבוה מהחברה הקודמת.

חברת China Merchants Holdings (מס' ני"ע: 144:HK) משלבת בעלות על נמלים ותעשייה, בעיקר בתחום בניית המכולות, והיא המחזיקה השנייה בגודלה בנמל הבינלאומי של שנחאי, שהוא נמל המטענים הגדול בעולם. החברה היא הנהנית המרכזית משיפור הסחר העולמי הצפוי ומהרפורמות באזור שנחאי. החברה צפויה להגדיל את רווחיה השנה בכ-25%, ואלו צפויים לעמוד על כ-4.8 מיליארד יואן (כ-789 מיליון דולר). נמל נוסף מוחזק על ידי Dalian Port (2880:HK), שהיא חברה קטנה יותר, הנסחרת במכפיל 8 וצפויה להניב 5% דיבידנד, אולם בשל שווי השוק שלה היא פחות מומלצת בין השתיים.

China National Building Material (מס' ני"ע: 3323:HK) היא ספק מוביל של חומרי בנייה. החשש מהאטה בתחום הבנייה הציבורית מביא את החברה להיסחר בתמחור זול במיוחד, למרות עלייה במחירי המלט ושיפור של 15% בתוצאותיה לרבעון השלישי. גידול הרווח הצפוי השנה עומד על 45%, לרמה של 9.36 מיליארד יואן (כ-1.5 מיליארד דולר).

חברה נוספת הצפויה ליהנות מהרפורמות בתחום הפיננסים, היא China Galaxy Securities (מס' ני"ע: 6881:HK), שמניותיה עלו עם פרסום הרפורמה והגיעו למחיר היעד. לחברת הברוקרים מהמובילות בסין עמדה מובילה במונחי נתח שוק, והיא משרתת 5.6 מיליון לקוחות. החברה צפויה להגדיל רווחיה השנה בכ-30%, לכ-3.74 מיליארד יואן (כ-614 מיליון דולר). למרות העלייה בה, היא נסחרת להערכתי במכפיל אטרקטיבי.

לסיכום, ההערכה לצמיחה כלכלית גבוהה בשנה הקרובה, ביחד עם רפורמות מבניות משמעותיות ותמחור זול, הופכים את שוק המניות בסין, למרות האתגרים המקומיים, לאחד היעדים המומלצים בתוך השווקים המתעוררים בשנה הקרובה.

* הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב-UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

  • עוד באותו נושא:
  • סין

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully