וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קריירה שנייה - נשים רוצות יותר

התופעה של החלפת קריירה באמצע החיים נפוצה יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים. למה זה קורה ומה מומלץ לשקול לפני צעד חשוב מסוג זה?

ניהול קריירה מספקת ומתגמלת אינו דבר של מה בכך. רבים מאיתנו עובדים במשך שנים ארוכות במקומות שונים, תוך הבנה עמוקה שאיננו מגשימים את ייעודנו או את חלומותינו. ההחלטות שאנו נוטלים בשנות ה–20 וה–30 לחיינו, לא תמיד עומדות בקנה אחד עם שאיפותינו בגיל מאוחר יותר. מנתונים שנאספו על ידי אתר יד2 דרושים, עולה כי נשים משלמות על כך מחיר משמעותי יותר מגברים, שכן החלטות הקריירה שהן מקבלות בגיל צעיר, מושפעות במידה רבה מהתפתחות התא המשפחתי שלהן, ומהאחריות לגידול הילדים.

מבדיקת הפרופיל של אנשים המבקשים לעשות שינוי בקריירה באמצע החיים, עולה כי נשים מהוות רוב משמעותי בקרב ציבור מחפשי קריירה שנייה ומספקת (73%), לעומת הגברים (27%), שרובם יחפשו קריירה שנייה או מימוש ייעוד, רק אם יפלטו ממעגל העבודה. נתונים אלו מצביעים על תופעה חברתית דרמטית המשקפת את העובדה שנשים בגילאי 40+, שיש להן עוד יותר מעשרים שנה במעגל העבודה, מדווחות על תחושה של צורך בשינוי מבחינה מקצועית בעקבות תחושת חוסר סיפוק. אך האם באמת נשים מרגישות חוסר סיפוק בעבודה יותר מגברים, או שהן פחות חוששות לבצע שינוי? מדוע מתרחשת התופעה?

אחד ההסברים לכך הוא שנשים רבות מגיעות לגיל 40, מבלי שהקדישו מספיק מחשבה לגיבוש הזהות התעסוקתית שלהן. הן אינן מסופקות מדרכן ומתחבטות בשאלה האם זהו הזמן לבצע שינוי במישור המקצועי. עוד בשלבים מקצועיים של הקריירה הן נאלצו לבצע ויתורים שהובילו אותן לפקפק ביכולותיהן להתקדם בקריירה, להסתפק במועט ולפעול בהתאם לתכתיבים החברתיים ולא בהתאם לשאיפותיהן האמיתיות. לכן, אין פלא שיותר ויותר נשים באמצע החיים מתוסכלות מהתפתחות הקריירה שלהן. נשים אלה משוועות לשינוי משמעותי בקריירה ולעיסוק במקצוע שיאפשר להן להגשים את עצמן.

אלא שהדרך לשינוי, מחייבת עבודה ומחשבה, שכן, טעויות בבחירה יכולות לעלות ביוקר. מדובר כבר בשלב בוגר כאשר מגיעים לתהליך לאחר ניסיון ובמעמד מסוים בשוק העבודה. כמו כן, יש לזכור כי לאחר ההסבה המקצועית, יש להתמודד עם תהליך חיפוש עבודה בתחום החדש וגם את הנושא הזה יש לקחת בחשבון.

להלן כמה טעויות נפוצות מהן כדאי להימנע, שכן תמיד עדיף ללמוד מטעויות של אחרים.

תזמון השינוי- כאשר מתכוננים לשינוי, יש לוודא כי הוא נעשה בתקופת זמן נכונה מבחינת מבצע השינוי כמו גם מבחינת הסביבה הקרובה. האם ניתן לקחת פסק זמן מהעבודה? האם מבחינת מטלות נוספות בחיים מדובר בתקופת זמן המאפשרת הירתמות לשינוי? כמו כן, חשוב לתזמן את השינוי בעיתוי אישי נכון, כאשר מגיעים לשינוי עייפים ורצוצים מתקופה קשה בשוק העבודה, קיימת סבירות שאנו עייפים בשלב זה לבצע שינוי המחייב רעננות ואנרגיה.

תככנית פיננסית- במרבית המקרים, הסבה מקצועית משמעותה הפסקת עבודה או לפחות הורדת היקפי משרה בכדי להתרכז בלימודי תחום חדש. מדובר במשמעות פיננסית שעיקרה הורדת הכנסה והגדלת הוצאה. יש להיערך לכך מבחינה פיננסית.

בדיקת שוק- שינוי למקצוע חדש, תחום חדש מחייב בדיקת התחום החדש אליו אנו מייעדים. על הבדיקה לכלול את המיומנות הנדרשות, הלימודים הרלוונטיים וכמו כן, אפשרויות התעסוקה הקיימות בתחום החדש. במידה וקיימת בעיה בהיקף המשרות, יש לחשוב האם השינוי נכון עבורנו.

פניה לתחומים שונים מדי, בהם אין לכם מספיק ניסיון תעסוקתי או השכלה רלוונטית- בכדי להצליח בקריירה שניה עליכן למנף את ההישגים, הכישורים והמיומנויות שרכשתן לאורך השנים ולצמוח מתוכם. שינוי תעסוקתי קיצוני מדי עלול לגבות מחיר גדול מדי מבחינת תנאי העסקה והסיכוי להתקבל למקום עבודה.

יש להימנע מבחירות מוטעות שיתגלו רק לאחר ההסבה כגון –

תחומי תעסוקה הדורשים מיומנויות שאין לנו או ניסיון קודם שחסר.

הכשרה ארוכה מידי אשר תקשה אלינו חזרה לשוק העבודה בזמן סביר.

שכר נמוך משמעותית שאין באפשרותנו בשלב זה בחיים לקבלו

מקומות תעסוקה בהם נתקשה חברתית או מיקום בעייתי של התעסקה אשר לא מתאים לשלב זה בחיינו.


ד"ר יעל יצחקי, מנכ"לית נטע – המרכז לפיתוח קריירה
ורינת בוגין, מנכ"לית יד 2 דרושים




נטע – המרכז לפיתוח קריירה ואתר "יד 2 דרושים", מקיימים קורסי "הכוון תעסוקתי" המיועדים לנשים באמצע חייהן, הנמצאות בצומת דרכים מקצועית ומעוניינות לעשות שינוי בקריירה. פרטים על הקורס באתר נטע:

  • עוד באותו נושא:
  • קריירה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully