וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יו"ר נמל אשדוד גדעון סיטרמן אולץ להתפטר

6.3.2014 / 15:32

רשות החברות הממשלתיות מנהלת נגד סיטרמן הליך הדחה בשל "כשלים לכאורה בניהול הנמל ובפיקוח עליו". סיטרמן ביקש צו הגנה מפני פיטורים - ונדחה

יו"ר חברת נמל אשדוד גדעון סיטרמן יסיים בקרוב את תפקידו, כך נודע ל"גלובס". פרישתו של סיטרמן באה על רקע הליך הדחה שמנהלת נגדו רשות החברות הממשלתיות בראשותו של אורי יוגב. ל"גלובס" נודע כי עורך דינו של סיטרמן, יעקב וינרוט, הגיע לסיכום עקרוני עם רשות החברות לפיו הליכי ההדחה יופסקו עם הודעתו של סיטרמן על התפטרותו.

סיטרמן זומן בתחילת דצמבר על ידי יוגב לשימוע לקראת הדחה יחד עם שני דירקטורים נוספים בנמל, שרית בובליל ואריה ברדוגו, לאור "כשלים לכאורה בניהול הנמל ובפיקוח עליו". חלק ניכר מהממצאים נגד סיטרמן התבססו על טענות נגדו שהעלה מנכ"ל הנמל שוקי סגיס, שפורסמו לראשונה ב"גלובס".

מאז זימונו לשימוע ניהל סיטרמן תכתובות עם רשות החברות הממשלתיות באמצעות עו"ד וינרוט, ואף פנה למבקר המדינה בבקשה לקבל צו הגנה מפני פיטורים בטענה כי חשף שחיתויות בנמל. ואולם, נציב תלונות הציבור בלשכת המבקר קבע כי אין מקום להעניק לסיטרמן צו שכזה, והחלטתו לא הותירה ככל הנראה בפני סיטרמן ברירה אלא להגיע לסיכום לפיו יפרוש.

סיטרמן, נציין, זומן מספר פעמים להופיע בפני הרשות לשימוע בע"פ, אך ביקש לדחות את המועדים בשל אילוצים בריאותיים. במקביל, סיימה כבר הרשות את הליכי השימוע לשני הדירקטורים האחרים בדירקטוריון וההחלטה בעניינם צפויה להתפרסם בימים הקרובים.

יצוין, כי חברת נמל אשדוד מתנהלת מאז נובמבר ללא מנכ"ל לאחר שהמנכ"ל הקודם סגיס התפטר בעקבות סכסוך אישי עם סיטרמן. יוסי בסן ששימש ממלא מקום המנכ"ל פרש מהתפקיד בחודש שעבר. בתחילת השבוע הורתה רשות החברות לחדש את ההליכים לבחירת מנכ"ל לחברה. הליך מינוי קודם הוקפא על ידי רשות החברות בדצמבר משום שסיטרמן והדירקטורים הנוספים השתתפו בו.

עימותים עם המנכ"ל

התפטרותו הצפויה של סיטרמן מביאה לידי שיא את הדרמה המתחוללת בנמל מאז כניסתו לתפקיד לפני קרוב לשנתיים. סיטרמן, רו"ח במקצועו, כיהן כמנכ"ל משרד התחבורה בשנים 2006 עד 2009 בתקופתו של השר שאול מופז ונבחר ליו"ר הנמל במאי 2012. סיטרמן החליף בתפקיד את נציב בדימוס יעקב רז, שפרש על רקע ממצאים חמורים בדוח מבקר המדינה על נסיעותיו לחו"ל. סיטרמן, הנחשב מקורב מאוד לאיש העסקים מוזי ורטהיים, פרש בעקבות המינוי מחברותו בדירקטוריון קמור אך נותר חבר בדירקטוריון בנק מזרחי טפחות.

חלקה הראשון של הקדנציה של סיטרמן התאפיין בעימותים רבים בינו למנכ"ל חברת הנמל סגיס וראשי ועד העובדים. סגיס, שניהל את חברת הנמל מאז הקמתה, הותקף על ידי סיטרמן בגלל שיתוף הפעולה ההדוק מדי, לטענתו, שטיפח עם ראשי הוועדים בנמל. ביולי 2012, חודשיים אחרי שנכנס סיטרמן לתפקידו, הודיע סגיס על התפטרותו לאחר 8 שנים בתפקיד.

בינואר 2012, חצי שנה לפני קודם התפטרותו של סגיס, דיווח "גלובס" כי סגיס הגיש לדירקטוריון מסמך בן 4 עמודים ובו טענות אישיות קשות נגד סיטרמן. סגיס טען כי סיטרמן התחיל להתנכל לו לאחר שזה בלם מהלכים שניסה לבצע. בין היתר טען סגיס כי התנגד לניסיונות של סיטרמן להתערב במכרזי רכש ולניסיונותיו למנות לחברה מקורבת לחבר מרכז ליכוד. המסמך המלא שפורסם ב"גלובס" חודש לאחר מכן כלל גם טענות לפיהן סיטרמן פעל לטובת חברות ספרדיות, לחץ לשכור את שירותיו של יועץ המקורב אליו ופעל להפסקת העסקתה של העוזרת האישית של המנכ"ל ממניעים זרים.

סיטרמן, באמצעות עורכי דינו, כינה את ההאשמות "משוללות יסוד" וטען כי פעל בנושא העוזרת האישית כדי למנוע ניגודי עניינים, לא התערב במכרזי הרכש וכי הפעילות בנושא החברות הספרדיות נבעה מכוונה לאסוף מידע מהזירה הבינלאומית בכל הנוגע לגיבוש הצרכים של החברה.

בנוסף לעילות שפורטו על ידי סגיס, הואשם סיטרמן באחריות למחדלי הניהול הרבים שהתגלו שנמל, בין היתר בפרסומים בתקשורת. הכוונה בעיקר לקבוצת החברות הפרטיות הקשורות ליו"ר הוועד אלון חסן שנהנו לכאורה מיחס מועדף.

  • עוד באותו נושא:
  • נמל אשדוד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully