השכר הממוצע בענפי ההיי-טק השונים נותר כמעט ללא שינוי במהלך הרבעון הראשון של שנת 2014, כך עולה מנתונים שאספה חטיבת המחקר של אתוסיה, חברת השמה בהיי-טק וביוטק. הקצב הואט מעט והתעשייה נותרה באותה נקודה שבה סיימה את השנה הקודמת. הנתונים שאספה אתוסיה מצביעים על כך ששנת 2014 תהיה רגועה יחסית בתחום השכר. עם זאת, חשוב לציין שרק לפני כשבועיים נחתמה עסקת הענק הראשונה של השנה, שבה נמכרה וייבר הישראלית תמורת 900 מיליון דולרים לחברת ראקוטן היפנית.
שנת 2013 הייתה שנה של עליות מרשימות בשכר ובביקושים, ברבעון הראשון של 2014, לא התרחשו עליות דומות. תחילת השנה מאופיינת בעליות מתונות בשכר הממוצע, כאשר במקצועות ההיי-טק נרשמה עלייה של 1% בלבד בשכר, לעומת 1.6% ברבעון המקביל אשתקד. בשיעור העוזבים מרצון נרשמה ירידה בהשוואה לרבעון הראשון של 2013, ובוודאי בהשוואה ל-2013 כולה. שיעור העוזבים מרצון עמד על 1.5% ברבעון הפותח של השנה (לעומת 3% ברבעון המקביל אשתקד). "העסקאות המוצלחות בשנה הקודמת הביאו רבים לעזוב מקום עבודה קיים לטובת סטארט-אפ או רעיון חדש. ייתכן שעסקת וייבר תביא בהמשך להתחזקות מגמה זו גם ב-2014", אומר אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה.
מבחינת משכורות, מתכנת ג'אווה מתחיל עם עד 4 שנות ניסיון הרוויח 17 ל-22 אלף שקל, כאשר עובד עם עד 8 שנות ניסיון הרוויח 22 עד 27 אלף שקל. מתכנת בשפת Dot.Net עם עד 4 שנות ניסיון הרוויח בין 17 ל-21 אלף שקל, כאשר עובד עם עד 8 שנות ניסיון הרוויח 22 עד 26 אלף שקל. מפתח אפליקציות מובייל עם עד שנה ניסיון הרוויח 12 עד 16 אלף שקל, כאשר עובד עם עד 4 שנות ניסיון הרוויח 17 עד 24 אלף שקל.
בתחום החומרה, בודק מעבדים עם עד שנה ניסיון הרוויח 17 עד 20 אלף שקל ואותו עובד עם עד 4 שנות ניסיון הרוויח 22 אלף שקל.
ירידה בתחום החומרה
בדומה לשכר, גם בביקושים לעובדים לא נרשמה עלייה מרשימה במיוחד. בתפקידי הפיתוח למובייל, פיתוח התוכנה והפיתוח לאינטרנט הורגשה עלייה יפה בביקוש לעובדים, בשיעור של 4% עד 7%. לעומת זאת נרשמה ירידה קלה בביקוש לעובדי פיתוח חומרה, ניהול מכירות ובקרת איכות.
קצב הגיוס בתעשיית ההיי-טק דווקא עלה: 2% מתוך סך כל העובדים, לעומת 1.2% ברבעון הראשון של 2013. בענפי האינטרנט והתוכנה נרשמה העלייה המשמעותית ביותר בביקוש לעובדים, של 4% ו-3% בהתאמה. עליות אלה הן מינוריות יחסית, בייחוד אם נשווה אותן לנתוני הרבעון המקביל אשתקד, שבו נרשמו עליות של 12% בביקוש לעובדים בענף האינטרנט ושל 10% בענף התוכנה. הירידה הגדולה ביותר בביקוש לעובדים ברבעון הראשון של 2014 נרשמה בענף התקשורת: ירידה של 2%, בעוד שברבעון המקביל בשנת 2013 נרשמה בענף זה עלייה של 3%.
בשנת 2013 נרשמה ירידה משמעותית בזמן הממוצע שנדרש לאיוש משרה בהיי-טק ובביוטק - 6.5 שבועות, לעומת 8 שבועות בשנת 2012. על פי נתוני הרבעון הראשון של שנה זו, נדמה כי המגמה מתהפכת: במקצועות ההיי-טק נדרשו בממוצע 8 שבועות לאיוש משרה, ואילו בביוטק - 9 שבועות. לשם השוואה, ברבעון הראשון של 2013 זמן איוש המשרה בביוטק עמד על 4.5 שבועות, בדיוק מחצית מהזמן הדרוש כיום.
מה מצבם של העובדים המבוגרים יחסית בתחילת השנה הנוכחית? הזמן הדרוש לאיוש משרה בגילי 43 ומעלה ירד מעט, הן בקרב עובדים במשרות בכירות והן אצל עובדים במשרות שאינן בכירות.
"שנת 2014 נפתחת מעט בעצלתיים", אומר סולומון, "אך יש כמה סימנים מעודדים שעשויים לתרום למגמה חיובית בהמשך השנה. עסקאות בסדר הגודל של 2013 יתרמו בהחלט למגמה זו, וכך גם המשך ההתאוששות בשווקים בחו"ל, בדגש על ארצות הברית. חשוב לציין שגם השנה חברות אמריקניות גדולות, ובהן אמזון ופייסבוק, הגיעו לישראל במיוחד כדי לגייס מוחות ישראליים למשרות נחשקות בארצות הברית".
אלפי משרות מכל התחומים מחכות לכם ביד2 דרושים, היכנסו עכשיו