הקיץ מתקרב וריח חו"ל עולה באוויר. זה הזמן לבדוק מה שלום המזוודה, ואיפה למען השם מתחבא הדרכון. מייד אחריהם, בראש רשימת "אין מצב שאני יוצא מהארץ בלי..", מתייצב בגאון הסמארטפון. לא רק הקשר עם המולדת מחבר אותנו הרמטית למכשיר דווקא כשאנחנו עולים למטוס. גם שלל האפליקציות שהורדנו מבעוד מועד, המבטיחות לנו את כל המידע והשירותים שאי פעם נזדקק להם במרחב הגדול שמעבר לים. תוסיפו לזה את התמונות של הילדים והמוסיקה הפרטית, וקיבלתם כספת קטנה שיושבת לנו בכיס, ומבטיחה נסיעה מושלמת מכל הבחינות.
אז השוונו מחירים על שיחות לארץ והורדנו את האפליקציות הכי חמות ברשת. המטוס נוחת, אנחנו מדליקים את המכשיר, מתכוננים לשלוף המלצה למסעדה טובה ליד שדה התעופה והופ - אין סוללה. ואופס - המטען נישאר בבית. באאאמר!
להלן רשימת טיפים שהם כל כך טריויאליים, שתמיד שוכחים אותם.
- נו באמת, שאני אשכח את המטען?: ברור שכן. ולמה? כי תמיד לפני הטיסה אנחנו מטעינים את הטלפון, ותמיד איכשהו יוצאים מהבית ברגע האחרון, הדבר האחרון שלוקחים הוא הטלפון, והמטען נשאר מאחור. עכשיו לך תמצא חנות ציוד לסלולרי באמצע בומביי. לכן, כשמתחילים לארוז, לפני התחתונים - אורזים את המטען. גם אם זה אומר שתעלו למטוס עם בטריה חצי ריקה. ממילא אסור להדליק מכשירים בטיסה.
- מתאם למטען: עוד נקודה שכולם יודעים - ושוכחים. כל מי שביקר פעם בלונדון מכיר את הרגע הזה כשאתה חובט לעצמך במצח לנוכח הגילוי הלא מפתיע שהתקע של המטען לא מתאים לשקע. מה שמבאס באמת הוא שגם בפעם שעברה שביקרת כאן זה קרה. שוב אתה הולך להוציא 10 יורו על מתאם במקום על בירה.
- יש את האפליקציה הזאת
נו
איכקוראימלה
: לכל צורך בעולם כבר פתחו אפליקציה, ויש לה גם 5 חלופות מתחרות. הבעיה עם אפליקציות היא שדוקא כשצריך אותן, לא זוכרים את שמן. רבות נכתב, נאמר והושווה בין האפליקציות המובילות. ההמלצה הגורפת היא פשוט להוריד ולנסות כל אפליקציה שאתם פוגשים. מה שלא עובד/לא מעניין - מוחקים. בינתיים, נציין כאן רק את הרשימה המצומצמת שממש אסור לעזוב את הארץ בלעדיה: להמלצות והזמנות: טריפאדוויזר, להזמנת חדרים ברגע האחרון: Roomer, לשיחות קוליות על הרשת: Bphone, סקייפ או וייבר, כדי לנווט Google maps, וכדי להתמצא בכל שדה תעופה בעולם Travelnerd (מודים, האפליקציה הזו נכנסה לרשימה בעיקר בזכות שמה).
- כיס אטום למים: כל הנוסעים לאירופה או לצפון ארצות הברית שימו לב - מחוץ למדבר שבו אנחנו רגילים לחיות גשם זאת לא תופעה נדירה ומופלאה. זהו מצב קיומי, שעשוי לגרום לאנשים להרטב. לכן, אפילו אם אתם לא בעניין של טרק בהימלאיה אלא יותר בכיוון של שופינג בקמדנטאון, מומלץ להצטייד בכיס ניילון (קייס/נרתיק) שיודע להגן על הטלפון מפני רטיבות.
- זהירות, גנבים:. אפרופו כיס, יש לא מעט בעלי מקצוע בעולם שמתמחים בשליפת הטלפון שלכם משם. כדי להזהר מהם, מומלץ קודם כל להמנע מלהשתמש בטלפון בתור שעון. כך אתם שולפים ומחזירים אותו לכיס, ומסמנים לכייס את המטרה. חוצמזה כדאי לבטח את הטלפון לפני הנסיעה. זכרו לצרף לתביעה דו"ח על תלונה במשטרה המקומית, אחרת לא תזכו לשום פיצוי. אם אתם מחזיקים מעצמכם בלשים, תוכלו להוריד אפליקציות למעקב אחרי הטלפון. משתמשי אייפון ואייפד - שירות המעקב Find my Iphone שנמצא ב-iCloud. משתמשי אנדרואיד הפעילו את Android device manager של גוגל ודאגו לתת לאפליקציה הרשאות ניהול בהגדרות האבטחה.
בנוסף הקפידו לנעול את המכשיר באמצעות קוד, ולהעלות את כל התכנים שלו מבעוד מועד לענן (אפליקציות דרופבוקס, גוגל דרייב וביקלאוד של בזק יתאימו לשם כך).
זהו, נראה שלפחות מהבחינה הסלולרית אנחנו די מוכנים. אפשר להתפנות לדברים הפחות חשובים כמו תחתונים ומברשת שיניים. לסיום רק נשוב ונזכיר - המטען כבר ארוז?
הכתבה הוכנה בשיתוף עם בזק