מה מטרת המענקים לרוכשי דירות בפריפריה?
המענקים אמורים לסייע לזוגות צעירים לרכוש את דירתם הראשונה, לעודד הגירה חיובית של אוכלוסייה חזקה לפריפריה ולעודד בה בנייה רוויה.
מי יוכל לקבל מענקים?
המענקים יוצעו למי שאין בבעלותו דירה ושיקבל תעודת זכאות ממשרד השיכון והבינוי.
מה נדרש כדי להיות זכאי, מלבד הליך סטנדרטי שמחייב מילוי פרטים טכניים?
זוג נשוי שהוא חסר דירה יקבל מענק מלא. יחיד, המוגדר בחוק כצעיר מעל גיל 21 שאינו נשוי, יקבל מחצית מהמענק.
באיזה יישובים מדובר?
נכון להיום במשרד השיכון מקדמים את מתן המענקים ביישובים באזורי עדיפות לאומית א' ו-ב' - מרבית היישובים שנמצאים דרומית לשדרות, צפונית לאום אל-פחם וחיפה, ויישובי יהודה ושומרון. ייתכן שלרשימה ייכנסו יישובים ערבים חלשים במקום יישובים חזקים כמו בית שמש.
מה היקף המענק?
באזור עדיפות לאומית א' היקף המענק יגיע לכ-800 שקל בחודש במשך 20 שנה ובסך הכל כ-140 אלף שקל. באזור עדיפות לאומית ב' המענק יהיה 475 שקל בחודש ובסך הכל כ-90 אלף שקל ל-20 שנה.
המענק יינתן גם למי שירכוש בית צמוד קרקע?
לא. המענק יינתן אך ורק לרוכשי דירה בבנייה רוויה - חדשה או יד שנייה. בנייה רוויה משמעה בנייה בצפיפות של 4 יחידות דיור לדונם.
אם בשלב מסוים עשיתי שינוי במקום המגורים, האם עלי להחזיר את הכסף שהוענק לי?
לא. מדובר בהלוואה, ולכן אין צורך להחזיר את המענק. המענק ימשיך ויינתן גם אם רוכש הדירה שיפר את דירתו ועבר לדירה מרווחת יותר באזורי עדיפות לאומית א' ו-ב'. אם עבר לאזור שאינו בעדיפות לאומית, המענק יופסק - אבל הרוכש לא יצטרך להחזירו.
מלבד המענק, האם אוכל לקחת הלוואה מהבנק?
כן. חסר דירה ייהנה גם מהמענק וגם יוכל לקבל הלוואה מהבנקים בריבית ממוצעת - ובלבד שלא תהיה גבוהה מ-4%.
עד אז מחירי הדירות לא יעלו?
כבר עכשיו רואים ניצני עליות מחירים בפריפריה, שנובעות בין היתר מעלייה בביקושים מצד רוכשים ויזמים. הערכות הן שיהיו עליות מחירים, גם כתוצאה מקידום הצעת החוק, אבל בשוליים.