וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המסחר בוול סטריט נסגר הערב במגמה שלילית

נמרוד הלפרן

22.9.2011 / 23:21

המסחר בארצות הברית נסגר בירידות שערים על רקע החששות כי לא יהיה ניתן להימנע ממיתון חוזר. דאו ג'ונס צנח ב-3.5%; S&P 500 נפל ב-3.2%; נאסד"ק איבד 3.3%

בורסות וול סטריט נסגרו בירידות חדות, על רקע חששות כי לא יהיה די בצעדים עליהם הודיע אמש הבנק הפדרלי כדי למנוע מיתון חוזר בארה"ב. נתוני מקרו כלכליים מאכזבים שפורסמו באירופה ובסין הכבידו אף הם על המדדים.

התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-30 שנה רשמה את הנפילה הדו-יומית החדה ביותר מאז המשבר הפיננסי העולמי בשנת 2008, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים נפלה לשפל.
מדד דאו ג'ונס צנח ב-3.5%; מדד S&P 500 נפל ב-3.2%; מדד נאסד"ק איבד 3.3%. ירידות חדות נרשמו גם בבורסות אירופה היום. לונדון נסגרה בירידה של 4.7% - הירידה היומית החדה ביותר מאז חודש מארס 2009 - תוך מחיקת 64 מיליארד ליש"ט (98 מיליארד דולר) משווי השוק של החברות הבורסאיות הגדולות בבריטניה; פאריס צללה ב-5.3%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי צנח ב-4.6% לרמתו הנמוכה ביותר מאז חודש יולי 2009, והשלים בכך נפילה של 26% מהשיא של שנת 2011 שרשם בחודש פברואר. מדד יורו סטוקס 300 הכלל אירופי נפל ב-4.7% תוך מחיקת 270 מיליארד דולר - כמעט מחצית מסכום תוכנית החילוץ של גוש היורו לממשלות שנקלעו למשבר חובות - משווי החברות הגדולות באירופה.

בקרב המניות הישראליות בוול סטריט, בלטו לרעה חברות האנרגיה והטכנולוגיה. אלון USA צנחה בקרוב ל-8%; צ'ק פוינט נפלה ביותר מ-7%. ענקית התרופות הגנריות טבע נסוגה ביותר מ-3%.

שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בעליות חדות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים נפלה ב-0.16% לרמה של 1.72%, לאחר שבמהלך המסחר כבר נפלה מתחת לרמה של 1.7% - הרמה הנמוכה ביותר מאז החל הבנק הפדרלי לפרסם נתון זה בשנת 1953. התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-30 שנה נפלה ב-0.25% לרמה של 2.79%, והשלימה בכך נפילה של 0.42% בתוך יומיים - הנפילה הדו-יומית החדה ביותר מאז חודש דצמבר 2008.

הדולר והין היפני מתחזקים

ירידות חדות נרשמו גם בשוק הסחורות. החוזים על הזהב למסירה בדצמבר נסגרו במחיר של 1,741.7 דולר לאונקייה, נפילה של 3.7%, בבורסת הסחורות של ניו יורק. החוזים על הנפט הגולמי למסירה בנובמבר נסגרו בניו יורק במחיר של 80.51 דולר לחבית - שפל של שישה שבועות - לאחר נפילה של 6.3%. במהלך המסחר כבר נפל מחיר הנפט הגולמי לרמה של 79.66 דולר לחבית. מדד S&P GSCI, הכולל 24 סחורות, נפל ב-4.8% - הנפילה היומית החדה מאז מאי - נמוך כעת ב-3.9% מרמתו בתחילת השנה.

בשוק המט"ח מתחזקים הדולר והין היפני, הנחשבים למקלט עבור המשקיעים בעתות משבר, מול המטבעות המרכזיים בעולם. הדולר מתחזק ב-0.9% מול היורו לשער של 1.3449 דולר ליורו, לאחר שמוקדם יותר כבר עלה לרמה של 1.3385 דולר ליורו - שיא של שמונה חודשים; מול הליש"ט מוסיף הדולר 1% לרמה של 1.5338 דולר לליש"ט; מול הין היפני נחלש הדולר ב-0.3% לשער של 76.25 ין לדולר. מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהן היורו, הין והליש"ט - עולה ב-1% לרמה של 78.47 נקודות, לאחר שמוקדם יותר כבר עלה לרמה של 78.798 נקודות, שיא של שבעה חודשים.

הבנק הפדרלי העריך אתמול כי הצמיחה בארה"ב צפויה להישאר נמוכה, והודיע כצפוי על כוונתו להמיר אג"ח ממשלתיות קצרות טווח באג"ח ארוכות טווח, במטרה להוריד את הריביות. הבנק המרכזי הודיע כי ימכור אג"ח קצרות טווח בשווי 400 מיליארד דולר, וישקיע את ההכנסות מהמכירה באג"ח שמועדי הפירעון שלהם נעים בין שש ל-30 שנים. התוכנית, אשר תבוצע עד יוני 2012, זכתה לכינוי "מבצע טוויסט", על שם מהלך דומה שנשא שם זה, ואשר בוצע בשנת 1961. הצעד נועד להקל את התנאים הפיננסיים השוררים בשוק, ציין הבנק הפדרלי.

נתוני מקרו כלכליים מאכזבים שפורסמו היום באסיה, אירופה ובארה"ב, הגבירו את החששות מפני מיתון עולמי חוזר.
מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב ירד בשבוע שעבר ב-9,000 לרמה של 423 אלף, מסר היום משרד העבודה האמריקאי. תחזית הכלכלנים היתה לירידה מעט יותר חדה לרמה של 420 אלף תביעות.

כלכלת ארה"ב צפויה להמשיך לסבול מחולשה בצמיחה במהלך הסתיו והחורף, העריכה היום חברת המחקר קונפרנס בורד בעת פרסום מדד המדדים הכלכליים המובילים לחודש אוגוסט. המדד עלה בחודש שעבר ב-0.3%, לעומת עלייה של 0.1% שצפו הכלכלנים. "קיים סיכון גובר לכך שהחולשה המתמשכת בבטחון הכלכלי תגרום לירידה בביקוש ובפעילות העסקית, דבר שעלול לגרור מיתון כלכלי", אמר כלכלן קונפרנס בורד, קן גולדסטיין, בעת פרסום המדד. "אמנם הסיכוי לכך ממשיך להיות פחות מ-50%, אולם ההסתברות בהחלט גברה בחודשים החולפים", הוסיף.

האטה בפעילות מגזר הייצור בסין

באסיה, נרשמה האטה בפעילות מגזר הייצור בסין - הכלכלה השנייה בגודלה בעולם - זה החודש השלישי ברציפות. מדד מנהלי הרכש של מגזר הייצור בסין ירד בחודש בספטמבר לרמה של 49.4 נקודות לעומת 49.9 נקודות בחודש הקודם, לפי נתוני HSBC שפורסם היום. המדד נמצא מתחת לרמה של 50 נקודות זה החודש השלישי ברציפות - הרצף הממושך ביותר מאז מארס 2009.

באירופה ירד מדד מנהלי הרכש של גוש היורו בחודש ספטמבר לרמה של 49.2 נקודות, לעומת 50.7 נקודות באוגוסט. זו הפעם הראשונה מאז יולי 2009 שהמדד יורד מתחת לרמה של 50 נקודות.

הכלכלן הנודע נוריאל רוביני, אשר זכה לכינוי "דוקטור דום" הודות לתחזיותיו הקודרות, הכריז היום בעקבות מבול נתוני המקרו הכלכליים המאכזבים שפורסמו ברחבי העולם, כי מיתון כלכלי בארה"ב ובאירופה הוא כעת בלתי נמנע , וכי יתכן שיהיה אף גרוע יותר מהמיתון של שנת 2008.
"ארה"ב, גוש היורו ובריטניה נמצאות כעת בפועל במיתון", כתב רוביני, פרופסור לכלכלה בבית הספר למינהל עסקים של אוניברסיטת ניו יורק, בחשבון טוויטר שלו. "לקובעי המדיניות הולכים ואוזלים שפני המדיניות שהם יכולים לשלוף מכובעי המדיניות שלהם".

רוביני, יו"ר מועצת המנהלים של חברת הייעוץ שייסד רוביני גלובל אקונומיקס (RGE), ציין עוד כי השאלה היחידה כעת היא האם צפוי מיתון קל יחסית בכלכלות ג'י-7 (G7) או מיתון חמור יותר במקביל למשבר פיננסי עולמי שיהיה גרוע כמו זה של השנים 2008-2009, או חמור אף יותר.

העולם נמצא ערב משבר פיננסי נוסף, אשר במרכזו עומד משבר החוב של ממשלות, אמר היום מוחמד אל-עריאן, מנכ"ל פימקו - קרן האג"ח הגדולה בעולם, דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג.

הבנק המרכזי של אירופה לא התקין "מנתק זרם" כדי לבלום את משבר החוב בגוש היורו, אמר אל-עריאן באירוע שנערך היום בוושינגטון בירת ארה"ב.

"נרשם גידול משמעותי בדרישות הפיננסיות הכרוכות בהתערבות בינלאומית", אמר אל-עריאן. "נדרש הרבה יותר כוח אש כדי להפעיל מנתק זרם. תראו כמה הזרים הבנק המרכזי של אירופה ותשאלו את עצמכם את השאלה הבאה: האם זה הצליח ליצור מנתק זרם? התשובה היא לא, למרות שמדובר היה בסכומים עצומים".

ענקית המחשוב האמריקאית HP קרובה הודיעה על מינוי מנכ"לית אי-ביי לשעבר כמחליפתו של מנכ"ל HP, ליאו אפותקר, פחות מ-11 חודשים לאחר שנכנס לתפקידו, לדברי שני מקורות המקורבים לחברה, דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס. החברה הודיעה על ההחלטה היום לאחר סגירת המסחר בוול סטריט.

מאז מונה למנכ"ל HP בנובמבר האחרון, הוריד אפותקר את תחזית המכירות של החברה שלוש פעמים וניהל מהלכים אסטרטגיים שגרמו למשקיעים לפקפק באמינותו. מניית HP איבדה כמחצית משווייה מאז מינויו, כאשר לפני לכן כיהן כמנכ"ל ענקית התוכנות העסקיות SAP.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully