מחיר חבילת ספגטי של ברילה יקר בישראל ב 90% מאשר במדינת ניו יורק שבארה"ב, וב-5% מאשר בבריטניה. נתוני שכר המינימום, שנמוך יותר בישראל, מדגישים את הפערים. בעוד שבישראל שכר המינימום הוא כ-22 שקל לשעה, בניו יורק הוא 27 שקל לשעה, ובבריטניה 35 שקל לשעה. כדי לאכול את הספגטי האיטלקי, ייאלצו צרכנים ישראלים לעבוד 17 דקות יותר מחבריהם האמריקאים, וחמש דקות יותר מהבריטים.
את הפסטות של ברילה, החברה המשפחתית שקיימת מהמאה ה 19, אפשר לרכוש בישראל משנות ה-90. ואולם מחירי הפסטה אינם שווים לכל כיס. "אין סיבה ממשית למחירים הגבוהים בישראל", אומר בכיר ברשתות השיווק, "היבואנים מרוויחים יותר כסף וגם היצרנים".
לדברי הבכיר, מקור הבעיה בתדמית כלכלת ישראל. "חברת האם ממתגת את ישראל כמדינה בעלת כלכלה טובה ולכן היא מחייבת את הנציג המקומי לשלם יותר ממדינות שנחשבות בעלות כלכלה בעייתית כמו יוון, ובסוף הצרכנים נפגעים".
משסטוביץ המייבאת את ברילה נמסר: "ארה"ב נהנית ממחיר נמוך יותר של ברילה בגלל העובדה שלברילה יש ייצור מקומי בארה"ב, בשל היקף הצריכה ובשל היעדר מע"מ על מזון בארה"ב. כל אלה מובילים למחיר נמוך משמעותית מישראל ובריטניה".