המדדים המובילים בוול סטריט שפתחו את המסחר בירוק עברו להיסחר בירידות שערים על רקע תוצאות ההצבעה באיטליה ומרגע הודעתו של ברלוסקוני כי יתפטר לאחר אישור התקציב והקיצוצים באיטליה המשיכו להיסחר בעליות שערים. S&P 500 עלה ב-1.2% ומדד דאו ג'ונס עלה ב-0.7%. הנפט עלה היום ב-1.56% למחיר הגבוה ביותר לחבית מזה שלושה חודשים, הזהב אף הוא עלה לשיא של מעלה 1800 דולר לאונקיה אך אחרי הודעת ברלוסקוני נחת בחזרה למחיר 1799 דולר לאונקיה.
אובמה הכריז היום על פתיחת מפרץ מקסיקו ואלסקה לקידוחים נוספים של גז ונפט התוכנית לחמש השנים הבאות מציגה כ-15 קידוחים חדשים באזורים הללו.
בעולם ובוול סטריט, ממשיכים המשקיעים לבחון את ההתפתחויות במשבר החובות באירופה, בפרט ביוון ואיטליה. בשעה שחבילת החילוץ ליוונים נבחנת על ידי האנליסטים בעולם, איטליה החלה בשבועות האחרונים לעורר את תשומת לב המשקיעים בשל החוב הגדול של המדינה.
לאחר שראש ממשלת איטליה שרד את הצבעת האמון בממשלתו, הוא החליט להודיעה על התפטרותו לאחר ההצבעה על התקציב והקיצוצים . בהצבעת האמון ברלוסקוני השיג רק 308 קולות תמיכה - 8 פחות מהרוב המכריע של 316 קולות מתוך 630 חברי פרלמנט. האופוזיציה קראה לברלוסקוני להתפטר, משום שההצבעה מוכיחה כי לממשלתו אין רוב בפרלמנט. הדיון שנערך בפרלמנט ברומא נסוב על דו"ח תקציב המדינה לשנת 2010, אשר משקף את תפקודה של הממשלה בשנה החולפת, ובסיומו נערכה הצבעת אמון בממשלתו של ברלוסקוני.
"כמה מבנקי ההשקעות הגדולים, כולל גולדמן סאקס , עלולים להגיע למצבה של MF גלובל", כך כתב היום נוריאל רוביני, שצפה את המשבר ב-2008, בחשבון הטוויטר שלו. הבעיה, לטענתו, היא התלות של הבנקים במימון לטווח קצר לשמירה על מינוף לטווח הארוך וניהול עסקיהם, ו"אי ההתאמה בין המינוף למועדי הפירעון עלול להוביל לבריחת לקוחות.
אשראי הצרכנים בארה"ב עקף אתמול את התחזיות בספטמבר וגדל ב-7.4 מיליארד דולר, הגידול באשראי נוצר בעיקר בשל הלוואות שנלקחו לרכישת מכוניות חדשות ותשלום על דמי בית ספר ושכר לימוד אקדמי. תחזית הכלכלנים היתה לגידול של 5.2 מיליארד דולר באשראי הצרכנים, לאחר שבאוגוסט ירד המדד במפתיע ב-9.5 מיליארד דולר, ירידה ראשונה זה 11 חודשים והחדה ביותר מאז אפריל 2010.
סלקום נסחרת על רקע הורדת מחיר היעד של המניה על ידי אורי ליכט מנהל מחלקת המחקר של IBI. ליכט העריך שהחברה תראה בדו"חותיה הקרובים ירידה של כ-37% ברווח הנקי בהשוואה לרבעון המקביל. עוד העריך כי סלקום תראה ירידה של 26% בהכנסותיה משירותים וצמיחה של 110% בהכנסות מציוד.
אורמת ואמדוקס אמורות היום לפרסם את הדו"חות לרבעון השלישי של השנה. בגזרת המניות האמריקאיות אשר אמורות היום לפרסם את הדו"חות, ניתן למצוא את וודאפון .
מתכנתת השבבים מהרצליה, סיוה , נסחרת על רקע הודעתה כי זכתה בחוזה הספקת טכנולוגיה עבור ענקית האלקטרוניקה היפנית - טושיבה. החברה תספק לטושיבה מעבדי אודיו שישולבו במוצרי סלולר ובמערכות מתקדמות לכלי רכב. מדובר בצירוף לקוח אסטרטגי לצד הקיימים כגון נוקיה , סמסונג, מוטורולה וסוני-אריקסון.
חברת טבע נסחרת על רקע הגיוס שביצעה של 5 מיליארד דולר שמטרתו לכסות הלוואת גישור על סך 3.75 מיליארד דולר לצורך רכישת חברת ספלון.
מניית ספקית התוכנה אלוט תקשורת יורדת במסחר בארצות הברית ב-6% על רקע הודעתה על הנפקה חדשה של 5 מיליון מניות במטרה לגייס הון לביצוע רכישות חדשות.
טויוטה דיווחה כי הרווח שלה לרבעון השלישי שלה השנה עומד על 80.4 מיליארד ין כ-1 מיליארד דולר - ירידה של 18.5% כתוצאה ממחסור בחלקי חילוף בעקבות פגיעת הצונאמי ביפן.
החברה ציינה כי עתה היא מתמודדת עם ההצפות ביפן שאמורים לפגוע בתוצאותיה בהמשך. מכירות החברה ברבעון השלישי צנחו ב5% ל 58 מיליארד דולר. התחזקות המטבע היפני גם מוסיף לבעיות איתם מתמודדת החברה. ברבעון האחרון קיבלה טויוטה בעד כל דולר 86 ין בשעה שעתה היא מקבלת עבור כל דולר כ-78 ין בלבד.
מניית חברת החשמל דיינג'י DYN, חברת אחזקות העוסקת בתחום התשתיות של הנפט והגז, מתאוששת היום במסחר בוול סטריט וקופצת ב-28% על רקע הידיעה על כך שחברות הבנות הקשורות לקבוצה, ניגשו להליך מסודר של פשיטת רגל לאחר הסדר שהגיעו עם מחזיקי אג"ח שלהם. ההליך בהם נקטו הבנות עשוי להציל את חברת האם מפשיטת רגל. ההסכם מציג מסגרת חדשה לתשלום 4 מיליארד דולר החובות של חברת האחזקות דיינג'י.
מניית מקדונלד'ס, רשת המזון האמריקאית, נסחרת על רקע הודעתה כי לפי מפתח ההכנסות מצאה החברה עלייה של 5.5% באוקטובר, כתוצאה מהמכירות בסין ובשווקים אחרים מחוץ לארצות הברית והפופולריות של משחק המונופול שלה בארצות הברית. עוד הודיע החברה כי פדיון החנויות הפתוחות 13 חודשים ומעלה עלו ב-4.2% בארצות הברית ב-4.8% באירופה וב-6.1% באסיה המזרח התיכון ובאפריקה.