וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ועדת הכספים צפויה להשאיר גיל הפרישה לנשים על 62

צבי זרחיה

15.11.2011 / 14:46

שר האוצר יובל שטייניץ הציע להעלות את גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64 אך מסתמן כי ועדת הכספים תדחה את ההצעה ותותיר את גיל הפרישה על כנו

מסתמן: ועדת הכספים תדחה את הצעתו של שר האוצר יובל שטייניץ להעלות את גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64. היום קיימה הוועדה דיון בהצעת שטייניץ שבו הביעו כל הח"כים התנגדות להעלאת גיל הפרישה. יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) דחה את ההצבעה לשבוע הבא.

לפי חוות דעת שגיבשה היועצת המשפטית של ועדת הכספים עו"ד שגית אפיק, בסמכותה של ועדת הכספים להחליט שלא להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-64. לעומת זאת, במשרד האוצר אומרים כי לפי פרשנות משפטית העלאת גיל הפרישה לנשים ל-64 אינו טעון את אישורה של ועדת הכספים.

המשנה לנגיד בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג אמרה אתמול בדיון בועדת הכספים כי "גיל הפרישה לנשים כיום העומד על 62 הוא נמוך בהשוואה בינלאומית. ברוב מוחלט של המדינות גיל הפרישה של נשים וגברים הוא זהה ובחלק גדול מהמדינות גיל הפרישה הוא 65. אצלנו קיים פער".

פלוג אמרה כי "בהרבה מאוד מדינות התקבלה החלטה על העלאה הדרגתית לגיל הפרישה לנשים ולגברים. אם גיל הפרישה לנשים בישראל לא יעלה, בשנת 2050 יהיו רק 3 מדינות אחרות במדינות באיגוד המדינות המפותחות שבהן גיל הפרישה לא יעלה ל-67 : טורקיה, פולין ושבדיה. בכל יתר המדינות האחרות גיל הפרישה עולה בהדרגה כך שיהיה שווה לנשים ולגברים".

לדבריה, "תוחלת החיים התארכה ב-5 שנים וכתוצאה מכך התארכה תקופת קבלת הגמלה, בעוד שגיל הפרישה הועלה בשנתיים בלבד (לגברים מ-65 ל-67).

עוד אמרה פלוג כי בעקבות העלאת גיל הפרישה עלו שיעורי ההשתתפות בשוק העבודה בקרב נשים וגברים בעלי השכלה נמוכה. לדבריה, "בכל מדינות ה- OECD ככל שגדלה תעסוקת מבוגרים כך גדלה גם תעסוקת צעירים, ובכלל זה גם לגבי נשים".

היא הוסיפה כי "העלאת גיל הפרישה של נשים מ-62 ל-64 תעלה את הכנסתן של נשים בין 8% ל-10%, והעלאה לגיל 67 צפויה להעלות את ההכנסה של נשים בשיעור שבין 21% ל-28%".

סגן הממונה על התקציבים באוצר, אייל אפשטיין, אמר: "העלייה הניכרת באורך תקופת הפנסיה נגרמת עקב העלייה בתוחלת החיים מחייבת הגדלת משאבים. לא ניתן לטמון את ראשנו בחול".

ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) קבלה גם היא על המלצות הוועדה. קירשנבאום הביעה תרעומת על "המלצת מנכ"לית הביטוח הלאומי, אסתר דומיניסיני, להעלות את גיל הפרישה לנשים לגיל 67 בעוד היא מקדמת פרישת נשים בגילאי 56-60, מה שפוגע קשות מבחינה כלכלית בנשים, כיוון שאינן יכולות לקבל קצבת זקנה".

ח"כ זהבה גלאון (מרצ) אמרה כי "אם הדבר היה תלוי במדינה, נשים היו ממשיכות לעבוד עד יום מותן". ח"כ רוחמה אברהם בלילא (קדימה) העירה "הן היו עובדות גם אחרי מותן". גלאון הוסיפה כי "לא ניתן לאוצר לממש את תוכניתו הצינית להעלות את גיל הפרישה. האוצר זורע בהלה מזוייפת כדי לפגוע בנשים העובדות, שגם כך סובלות מאפליה".

"העלאת גיל הפרישה בעת הזו זו גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה", הוסיפה ח"כ אברהם-בלילא. "עדיין יש קצוות לא סגורים. אין מענה למצב שאישה לא יכולה להמשיך לעבוד ומונעים ממנה זכאות לקצבאות, ולמעשה מונעים ממנה להתקיים בכבוד. גם הפערים בשכר בין נשים לגברים עדיין גבוהים. בנוסף, שוק העבודה עדיין מפלה נשים לרעה". אברהם קבלה על-כך ש"הקרן שהוקמה לפני 3 חודשים למקצועות שוחקים, טרם נקבעה רשימת המקצועות השוחקים".

ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) אמרה כי "האוצר הפסיק להתייחס לבני אדם, ורואה לנגד עיניו רק מספרים, אך המספרים מספרים לנו סיפור עגום. פערי השכר הבלתי נסבלים והאבטלה הגבוהה בקרב נשים מבוגרות. שוק העבודה לא הוכן להעלאת גיל הפרישה, אך האוצר מעוניין לחסוך כסף על חשבון הציבור. אם יועלה גיל הפרישה הנשים ימצאו את עצמן מובטלות ללא זכאות לפנסיה או לדמי אבטלה וללא פתרון לנשים במקצועות שוחקים".

ח"כ מירי רגב (ליכוד) אמרה כי "אם רוצים לטפל בנושא גיל הפרישה לנשים יש לפתוח את כל הנושאים, החל מהשתלבות נשים בשוק העבודה וכלה ברמות שכר שיווניות בין נשים לגברים".

יו"ר נעמ"ת טליה לבני הוסיפה: "קודם כל שהאוצר יאסור פיטורי נשים אחרי גיל 50, ואז שיבוא בדרישה להעלות את גיל הפרישה לנשים. במצב כפי שהוא כיום, לא ניתן לאפשר מצב שבו נשים מפוטרות לפני גיל 60 ובמקביל אינן יכולות לקבל קצבאות שתאפשרנה להן להתקיים בכבוד".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully