בזק בינלאומי, ספקית האינטרנט הגדולה בישראל (35% נתח שוק), הרגילה את המשקיעים בבזק לצמיחה מרשימה בדו"חות לאורך כל הרבעונים האחרונים. דו"חות הרבעון השלישי של 2006 מציגים האטה משמעותית בקצבי הצמיחה.
ברבעון השלישי של 2006, בזק בינלאומי מציגה גידול ברווח הנקי של כ-4% לעומת הרבעון הקודם וירידה של כ-21% לעומת רבעון מקביל, שהתאפיין במעבר החברה לרווחיות לצרכי מס, וכפועל יוצא, בהתאמות מסים אשר הובילו להכנסות מס של כ-8 מיליון שקל. בנטרול השפעות המס, בזק בינלאומי מציגה עלייה של כ-50% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל.
היקף ההכנסות לרבעון השלישי צמח ב-1% בלבד לעומת הרבעון הקודם לכ-260 מיליון שקל, לעומת הרבעון המקביל צמחו הכנסות בזק בינלאומי בכ-29%. הרווח התפעולי של החברה הסתכם ברבעון השלישי של 2006 בכ-33 מיליון שקל - ירידה של 8% לעומת רבעון קודם, שבו היה מרכיב חד פעמי, ועלייה של כ-27% ברווח התפעולי לעומת הרבעון המקביל.
ברבעון השלישי של 2006 עברה בזק בינלאומי לרווחיות מימונית, הנובעת מיתרות המזומנים של החברה ומניהול סיכוני מטבע. ה-EBITDA של בזק בינלאומי הסתכם ברבעון השלישי בכ-53.5 מיליון שקל, ירידה של כ-4% לעומת הרבעון הקודם וזאת בשל הירידה ברווח התפעולי, ועלייה של כ-13% ב- EBITDA, לעומת הרבעון המקביל המיוחסת לגידול ברווח התפעולי.
** גילוי נאות: בזק בינלאומי - בעלת השליטה בוואלה! תקשורת
ירידה של 8% ברווח התפעולי של בזק בינלאומי
ערן גבאי
1.11.2006 / 8:53