בורסות אירופה נסגרו בירידות שערים לאחר שנשיא הבנק המרכזי של אירופה (ECB), ז'אן קלוד טרישה, רמז שהבנק המרכזי יעלה את הריבית בחודש דצמבר ובמהלך 2007. היום הותיר ה-ECB את הריבית באירופה ללא שינוי ברמה של 3.25%, בהתאם לתחזיות.
לונדון נסגרה ללא שינוי; פרנקפורט ופאריס ירדו ב-1.1% כל אחת.
"נעשה כל שידרש על מנת לשמור על יציבות" אמר טרישה לאחר שהבנק פרסם את החלטת הריבית. "פעולות אגרסיוויות הן הכרחיות", הוסיף, וחזר על משפט בו השתמש בעבר לסמן העלאות ריבית.
טרישה דיבר שעות ספורות לאחר פרסום נתונים בנוגע לזינוק בפעילות היצרנית בגוש היורו, ובנוגע לירידה חדה בשיעור האבטלה בגרמניה.
שיעור האבטלה בגרמניה ירד לשפל של שנתיים וחצי בחודש אוקטובר. שיעור האבטלה בגרמניה עומד כעת על 10.4%, הנמוך ביותר מאז מאי 2004. מספר האנשים במדינה אשר איבדו את מקום עבודתם בחודש אוקטובר ירד ל-67 אלף.
בנק קרדי סוויס (סימול CSGN.VX) דיווח על ירידה של 1.6% ברווח הנקי ברבעון השלישי על רקע חולשה בתחום המסחר במניות, אך הירידה היתה קטנה מהצפוי. הבנק רשם רווח נקי של 1.89 מיליארד פרנק שווייצי (1.52 מיליארד דולר) - מעל לתחזיות האנליסטים לרווח של 1.67 מיליארד פרנק שווייצי. רווחי חטיבת ההשקעות ירדו ב-19% לעומת הרבעון המקביל. מניית קרדי סוויס עלתה ב-2.3%.
חברת הכימיקלים BASF ירדה ב-1.3% לאחר שדיווחה על ירידה של 24% ברווחיה ברבעון השלישי ל-613 מיליון יורו (782 מיליון דולר). מניית אלטנה, יצרנית הכימיקלים, עולה ב-1.2% לאחר שדיווחה על עלייה של 43% ברווחיה ברבעון השלישי.
ב.מ.וו, יצרנית המכוניות הגרמנית, רשמה ירידה של 0.7% ברווחיה ברבעון השלישי בשל עלויות שיפורים לדגמי המכוניות הקיימים של החברה ובשל תשלומי מסים. רווחי החברה הסתכמו ב-452 מיליון יורו (576 מיליון דולר) לעומת רווח של 455 מיליון דולר ברבעון המקביל. הכנסות החברה ירדו ב-1.4% ל-11.6 מיליארד יורו. מניית ב.מ.וו יורדת ב-1.4%.
יוניליוור, יצרנית המזון והסבון הגדולה בעולם, רשמה ירידה של 48% ברווחיה ברבעון השלישי של 2006. זאת, מכיוון שברבעון המקביל רשמה רווח חד פעמי ממכירת חטיבת הבשמים של החברה. הרווח הנקי של יוניליוור הסתכם ב-737 מיליון יורו (939.8 מיליון דולר) ברבעון השלישי לעומת רווח של 1.42 מיליארד יורו ברבעון המקביל ב-2005. הכנסות החברה עלו ב-1.9% ל-10.12 מיליארד יורו. יוניליוור עלתה ב-4.6%.
טרישה רמז על העלאת ריבית - ובורסות אירופה נסגרו בירידות
רונן סרברניק
2.11.2006 / 19:47
פרנקפורט ופאריס ירדו ב-1.1% כל אחת; יוניליוור, יצרנית המזון והסבון הגדולה בעולם, עלתה ב-4.6%