אחרי שצימצמה כ-500 משרות בתשעת החודשים הראשונים של 2006, בניסיון להתייעל ולהקטין את מצבת כוח האדם בדומה למתחרותיה הגדולות - סלקום ופרטנר - נאלצת פלאפון להגדיל חזרה, בתוך חודשיים, את מצבת כוח האדם ב-500 משרות. פלאפון מודיעה היום כי היא תגייס 500 עובדים לחטיבת השירות והמכירות עד סוף 2006, מתוכם יגויסו כ-100 נציגים למוקד טלפוני חדש שיוקם בשבועות הקרובים בירושלים. פלאפון כבר החלה בתהליך איתור מבנה מתאים בירושלים ובשלב זה נבחנות מספר חלופות.
העובדה שפלאפון מחזקת את חטיבת השירות שלה וקולטת במהלך אחד 500 עובדים היא ניצחון של מתחרותיה, בעיקר סלקום, שהצליחו להעמיד את השירות במרכז ליבת התחרות שבין חברות הסלולר בענף.
שוק הסלולר קולט באחרונה עובדים, אחרי שהתעשייה צימצמה את מצבת כוח האדם בה במהלך שלושת הרבעונים הראשונים של 2006, בכ-1,100 עובדים. כדי לצמצם משרות, החברות מנצלות את העזיבה הטבעית שמאפיינת את מערך השירות בחברות.
אלא שבפלאפון, שהצליחה להתייעל משמעותית ב-2006, הגיע המנכ"ל גיל שרון למסקנה שעליו לשוב ולשים דגש על חטיבת השירות, לאחר שזיהה בעיות בהתנהלות החטיבה בחודשים האחרונים. פלאפון ביצעה בשנה האחרונה מהלכי שיווק גדולים, אך חטיבת השירות לא הצליחה להדביק את עומסי הדרישה בשירות ונוצר מצב שבו מעמדה של פלאפון בתחום השירות נשחק.
כעת, לקראת המעבר של פלאפון לטכנולוגיית UMTS, תידרש החברה להגדלה נוספת בכוח השירות שלה, ולא מן הנמנע כי במהלך הנוכחי שרון כבר נערך לבאות. פלאפון משקיעה יותר ממיליון שקל בקמפיין הפרסומי לגיוס העובדים.
לאחר גיוס הנציגים תעמוד מצבת העובדים בפלאפון על כ-4,200 עובדים, מתוכם כ-2,500 נציגים בחטיבת השירות והמכירות.
פלאפון תגייס 500 עובדים לחטיבת השירות
ערן גבאי
15.11.2006 / 9:45