וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בהתאם לאזהרה המוקדמת: ירידה של 5% בהכנסות TTI ברבעון השלישי ל-11 מיליון דולר

עומרי כהן

15.11.2006 / 17:42

ההפסד הנקי זינק ל-1.8 מיליון דולר; המנכ"ל ראובן מרקוס: "נקצץ 10% מההוצאות"



לאחר ארבעה רבעונים רצופים של רווחיות, חזרה ספקית מערכות התמיכה התפעוליות, טלקום, להפסדים משמעותיים ברבעון השלישי של 2006, כמוהם לא ראתה מאז יוני אשתקד. כבר לפני כחודש הזהירה טי.טי.איי מפני הכנסות נמוכות מהצפוי ברבעון השלישי, על רקע דחייה בביצועם של פרויקטים אצל כמה חברות טלפון וסלולר מובילות בארה"ב. שלושה שבועות לאחר מכן, גם נודע כי דחיית הפרויקטים הביאה לפיטוריהם של כ-30 מעובדי טי.טי.איי.







היום חשפה טי.טי.איי את תוצאותיה המלאות לרבעון השלישי, ובראשן הכנסות של 11 מיליון דולר. הכנסות אלו מהוות ירידה של 5.2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ונמצאות בטווח התחתון של התחזית המעודכנת שסיפקה החברה, במסגרת אזהרת ההכנסות. טווח זה עמד על 11.5-11 מיליון דולר.



עקב הציפייה לזכייה בחוזים בארה"ב, הרחיבה טי.טי.איי בשנה האחרונה את מצבת כוח האדם שלה, והרחבה זו התבטאה בגידול של 20% בהוצאות התפעול ל-6.9 מיליון דולר. אולם כעת, בעקבות הדחייה בביצוע הפרויקטים ופיטורי העובדים בתגובה, העריך מנכ"ל טי.טי.איי, ראובן מרקוס, כי צעדי התייעלות יביאו לירידה של 10% בהוצאות החברה ברבעון הראשון של 2007. זאת, בהשוואה להוצאות שנרשמו ברבעון השלישי של 2006.



מרקוס הסביר את דחיית ביצוע הפרויקטים בארה"ב, בהחלטת מפעילות הטלקום להקפיא את הוצאותיהן על מערכות תמיכה תפעוליות, לנוכח מגמת הקונסולידציה, אשר מאפיינת כיום את ענף התקשרות האמריקאי. מנגד, ציין מרקוס לחיוב את הביקוש החזק למוצרי החברה בשווקים האחרים ברחבי העולם.



בינתיים דיווחה טי.טי.איי על הפסד תפעולי של 2.3 מיליון דולר ברבעון השלישי, בהשוואה לרווח תפעולי סמלי של 15 אלף דולר ברבעון המקביל. הכנסות ריבית של כ-90 אלף דולר, צימצמו את ההפסד הנקי הרבעוני ל-1.8 מיליון דולר (9 סנט למניה). זאת בהשוואה לרווח נקי של 105 אלף דולר, שנרשם ברבעון השלישי ב-2005.



מניית טי.טי.איי, שהשלימה במאי האחרון זינוק שנתי של כ-150% על רקע השיפור בביצועי החברה, איבדה מאז כמעט מחצית מערכה, בתגובה לחולשה האחרונה העסקית האחרונה. היום נסחרת מניית טי.טי.איי המחיר של 2.84 דולרים, המשקף לחברה שווי של כ-64 מיליון דולר בדילול מלא. לטי.טי.איי מזומנים והשקעות בהיקף כולל של כ-41 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully