הרשויות בדרום קוריאה עלולות לבקש את הסגרתו של אליס שורט, סגן יו"ר חברת ההשקעות לון סטאר ומקים-שותף בחברה, לדרום קוריאה. זאת, לאחר שבית המשפט בסיאול הוציא צו לעיכובו של שורט לחקירה בגין חשדות כי לון סטאר, אשר בסיסה בטקסס בארה"ב, ביצעה מניפולציות במניית קוריאה אקסצ'יינג' בנק לפני שרכשה אותן.
התובעים בדרום קוריאה חוקרים האם ערכו של קוריאה אקסצ'יינג' בנק הורד באופן מלאכותי כדי לאפשר ללון סטאר לרכוש מניות בבנק במחיר נמוך. בנוסף, נחקרת האפשרות שנעשתה מניפולציה במניית חטיבת שירותי האשראי של הבנק, במטרה להוריד את מחיר המניה עד אשר תרכוש לון סטאר את מניות הבנק. לון סטאר וקוריאה אקסצ'יינג' בנק הכחישו את ההאשמות.
בית המשפט המחוזי בסיאול הוציא צו לעיכובם של שורט והיועץ הכללי של החברה, מייקל תומסון. לפי בית המשפט בסיאול, התנאים בחקירה הבשילו לבקשת ההסגרה של שורט לדרום קוריאה.
"אנחנו הצענו פעמים רבות להגיע לדרום קוריאה לתשאול, כל עוד יובטח לנו כי נוכל לעזוב", אמר שורט לסוכנות הידיעות בלומברג. "התובעים בדרום קוריאה צריכים להחליט האם הם רוצים להגיע לאמת או להפחיד אותנו".
תובעים בדרום קוריאה פשטו במארס השנה על משרדי חברת ההשקעות לון סטאר בסיאול בגין חשדות כי החברה התחמקה מתשלום מסים על מכירת נכסים והפרה תקנות בעסקות מט"ח. התובעים גם הוציאו צו מעצר לסטיבן לי, לשעבר מנהל הסניף הקוריאני של לון סטאר. לי פרש זה מכבר מתפקידו, ואינו נמצא בסיאול. צ?אי דונג ווק, תובע במשרד התובע הכללי של קוריאה, אמר כי הפשיטה נועדה להחרים ראיות עבור החקירה. התובעים גם פשטו על בתיהם של מנהלי מספר חטיבות מקומיות של לון דטאר.
לון סטאן השקיעה יותר מ-10 מיליארד דולר בדרום קוריאה. החברה הסכימה במארס למכור את אחזקותיה בקוריאה אקסצ'יינג' בנק תמורת 6.6 מיליארד דולר. החברה צפויה היתה להרוויח כ-4 מיליארד דולר מהשקעתה בקוריאה אקסצ'יינג', שנתיים וחצי לאחר ביצוע ההשקעה הראשונית בבנק. התובעים בקוריאה בודקים גם אישומי שחיתות נגד פקידי ממשל במסגרת מכירת קוריאה אקסצ'יינג' ללון סטאר ב-2003.
לדברי רשות המסים בדרום קוריאה, לון סטאר הקימה חברה פרטית במקלט מס, והעבירה אליה את רווחיה מהשקעות בקוריאה על מנת להימנע מתשלום מסים בקוריאה. לון סטאר נדרשה לשלם 147 מיליארד וון (151 מיליון דולר) לרשות המס.
תובעים בדרום קוריאה עלולים לבקש הסגרתו של סגן יו"ר חברת ההשקעות לון סטאר למדינה
הדר תדמור
16.11.2006 / 8:54