וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תיאטראות ישראל שבשליטת משפחת גרידינגר לקחה הביתה 33 מיליון דולר

אפרת נוימן

4.12.2006 / 16:35

החברה הנפיקה את סינמה סיטי בפולין בהיקף של 120 מיליון דולר - לפי שווי חברה של 340 מיליון דולר



חברת סינמה סיטי השלימה לאחרונה גיוס בפולין. סינמה סיטי (אין קשר לקומפלקס סינמה סיטי) היא חברה בת של תיאטראות ישראל, המפעילה בתי קולנוע בישראל באמצעות רשת רב חן, ונמצאת בשליטת משפחת גרידינגר הישראלית.



החברה הנפיקה מניות בהיקף של 120 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 340 מיליון דולר. ההנפקה איפשרה לבעלי המניות, ובראשם הגרידינגרים, לממש אחזקות. חברת תיאטראות ישראל מכרה מניות תמורת 33 מיליון דולר, במסגרת ההנפקה, ונותרה עם אחזקה של 65%.



סינמה סיטי מפעילה 466 מסכים ב-58 מולטיפלקסים ושבעה קולנועי IMAX - בפולין, הונגריה, הרפובליקה הצ'כית, ישראל ובולגריה. בישראל היא מפעילה 23 בתי קולנוע ו-131 מסכים.



התשקיף מציין כי בהתבסס על מספר המסכים, סינמה סיטי - הרשומה כחברה הולנדית - היא המפעילה הגדולה ביותר של בתי קולנוע בישראל ובפולין. נתח השוק שלה בישראל (ב-2005), בהתבסס על מכירת כרטיסים, הוא 32%.



החברה, שסיימה את 2005 עם הכנסות של 108 מיליון יורו, ואת המחצית הראשונה של 2006
עם הכנסות של 75.5 מיליון יורו, היא גם מפיצת סרטים בישראל, בפולין ובהונגריה, והיא המפיצה הבלעדית של סרטי וולט דיסני בישראל.



עסקי הקולנוע של משפחת גרידינגר החלו עוד ב-1929, כשסבם של משה (מוקי) וישראל גרידינגר הקים בית קולנוע בחיפה. המשפחה החליטה על התרחבות לאירופה לפני כעשור, ובית הקולנוע הראשון מחוץ לישראל נפתח בהונגריה. בשנת 1999 התרחבה החברה לשוק הפולני והצ'כי, וביולי השנה התחילה הפעילות בבולגריה.



במארס 1999 הנפיקה חברת תיאטראות ישראל את תיאטראות אינטרנשיונל בבורסת איסד"אק, שהוקמה באירופה על ידי בורסת נאסד"ק. החברה גייסה אז לפי שווי של כ-140 מיליון דולר - אך חייה הציבוריים לא ארכו זמן רב.



בשנת 2003, על רקע סגירתה הצפויה של בורסת איסד"אק, הגישה תיאטראות ישראל הצעת רכש לכל מניות תיאטראות אינטרנשיונל, לפי שווי של 30 מיליון דולר - 80% פחות מהשווי בהנפקה.



לפני הנפקת סינמה סיטי, החזיקו תיאטראות ישראל ותיאטראות אינטרנשיונל ב-98% מהמניות. עמוס וולטש, סמנכ"ל התפעול, החזיק ב- 1.47%; מארק סגל, היועץ הפיננסי של החברה בשנים האחרונות, החזיק ב-0.3%.



בהנפקה, מכרה תיאטראות ישראל את כל אחזקותיה ואחזקת תיאטראות אינטרנשיונל ירדה ל-65%. וולטש מכר את כל מניותיו תמורת 4 מיליון דולר, וסגל קיבל 830 אלף דולר תמורת אחזקתו. לאחר ההנפקה, מחזיק הציבור מחזיק ב-35% ממניות סינמה סיטי, כשלחתמים יש אופציה למימוש 4.6%.



התוצאות הכספיות של סינמה סיטי מראות, כי בשנים 2005-2003 לא היתה תזוזה דרמטית בהכנסות, והן נעו ברמה של 108-96 מיליון יורו. עם זאת, הרווחיות דווקא השתפרה ורווח נקי של 3.6 מיליון יורו ב-2003, צמח ל-7.9 מיליון יורו ב-2005.



את המחצית הראשונה של 2006 סיימה החברה עם הכנסות של 75.5 מיליון יורו, ורווח נקי של 7.8 מיליון יורו. זהו שיפור משמעותי לעומת המחצית הראשונה של 2005, בה נרשמו הכנסות של 51 מיליון יורו, ורווח נקי של 4.4 מיליון יורו.



> לכל הציטוטים, הגרפים והמדדים - TheMarker Finance


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully