וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרקליטי קצב: הוא ימלא את התחייבותו לבג"ץ וישעה את עצמו עד להחלטה סופית של מזוז

הארץ

23.1.2007 / 19:04

קצב ימסור את הודעתו על המשך כהונתו מחר; פרקליטיו ימסרו ליועץ המשפטי בשימוע מידע חדש על המתלוננות



נשיא המדינה, משה קצב, ימלא את התחייבותו להשעות את עצמו מתפקידו בעקבות ההחלטה העקרונית להעמידו לדין, וזאת עד לקבלת החלטה סופית לאחר שימוע - כך עולה מדברים שאמר פרקליטו, הפרופ' עו"ד דוד ליבאי, במסיבת עיתונאים שכינס הערב צוות ההגנה. "נשיא המדינה יכנס מחר מסיבת עיתונאים, ואני משוכנע שכבוד הנשיא יעמוד מאחורי הדברים שמסרנו בשמו לבית המשפט הגבוה לצדק", אמר ליבאי בתשובה לשאלה בעניין. עו"ד ליבאי אמר כי בדבריו מחר "יודיע הנשיא הודעה בנוגע להמשך כהונתו".



לפני כחודשיים מסרו פרקליטי קצב לבג"ץ התחייבות בשמו, ולפיה ישעה את עצמו עם החלטה עקרונית להעמידו לדין, עוד לפני השימוע בעניינו. בנוסף התחייב קצב להתפטר, אם לאחר השימוע תתקבל החלטה סופית על הגשת כתב האישום נגדו, כדי לאפשר את העמדתו לדין.



במסיבת העיתונאים אמרו פרקליטי קצב, ליבאי ועו"ד ציון אמיר, כי יציגו למזוז בשימוע מידע חדש שטרם נמסר לגורמי החקירה עד כה. עו"ד אמיר רמז, כי חלק מהמידע הוא מידע אישי הנוגע למתלוננות. "שטפו אותנו בהרבה מאוד אינפורמציה. במשך חודשים שפטו את הנשיא בהעדרו ובהעדרנו. מה הציבור יודע על העדות? הן חסויות, איש לא יודע את זהותן, אף אחד לא עשה תחקיר עליהן. מי הן בכלל? לנו יש ראיות, ונביא אותן ליועץ המשפטי בשימוע". לדברי אמיר, "חומרים מסוימיים העברנו לידיעתו", ואולם "יש ראיות חדשות שטרם הועברו ליועמ"ש", שאותם "נציג בשימוע".



פרקליטי הנשיא ניסו להדגיש, כי עמדת מזוז עדיין אינה סופית. "מזוז לא אטם את לבו, הוא נכון לשמוע בנפש חפצה, ועמדתו עשויה להשתנות", אמר עו"ד אמיר, ועמיתו ליבאי אמר כי היועץ המשפטי "שוקל להעמיד לדין פלילי את הנשיא. הוא שוקל זאת, וטרם החליט על כך".



ליבאי טען כי "נשיא המדינה משוכנע שיתברר לכולם שהוא קורבן של האשמות שווא וניסיון להדיחו, והוא יילחם כדי להוכיח חפותו". הוא אף תקף את העדות נגד הנשיא וטען כי ביניהן "יש עובדות שנזכרו רק כעבור שנים רבות להעיד נגדו, וזאת לאחר שפוטרו מעבודתן, לאחר שביקשו לחזור לעבוד עם הנשיא וסורבו, לאחר שאמרו לאחרים כי שברצונן לנקום בנשיא, ואף הכחישו הוטרדו מינית והטיחו בנשיא דברי הערכה והוקרה".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully