בשורה פסימית לחברות הסלולר ולספקיות האינטרנט. רק ל-26.8% מהנשאלים בבריטניה, צרפת וגרמניה חשוב לצפות בתוכן טלוויזיוני מכל מקום באמצעות המחשב הנייד שלהם, כך קובע מחקר שביצעה חברת ג'וניפר נטוורקס. כמו כן, נמצא כי 54.7% מהנשאלים מאמינים כי היכולת ליצור ערוץ טלוויזיה אישי על פי דרישה ישפר את שירותי הטלוויזיה שהם צורכים כיום. המחקר נערך עבור ג'וניפר על ידי Ciao Group ובדק כ-3,000 איש המהווים מדגם מייצג. המשתתפים במחקר היו בגילים 18 עד 65 בבריטניה, צרפת וגרמניה.
עוד קובע המחקר כי הצרכנים באירופה יעדיפו שחברות הטלקום וספקיות האינטרנט יספקו את ה-IPTV (שירותי טלוויזיה בפרוטוקול IP) על פני ספקיות התוכן והפורטלים. על פי ממצאי המחקר, הדאגות העיקריות של הצרכנים בנוגע ל-IPTV מתמקדות באיכות, אמינות ואבטחה של הקישור בפס הרחב. לטענת הנשאלים הם יעדיפו לקבל את השירות מחברות הטלקום ורק לאחר מכן מספקיות שירות האינטרנט (ISP), זאת בשל האמונה כי חברות התקשורת יספקו את איכות השירות הטובה ביותר.
המחקר של ג'וניפר טוען גם כי אימוץ ה-IPTV ייקבע יותר ויותר על ידי דרישות הצרכנים לשירותים פרסונליים, המאפשרים למשתמשים לבנות את לוח השידורים שלהם ואת חבילות התוכן המועדפות על פי דרישה.
רק ל-26.8% מהנשאלים בבריטניה, צרפת וגרמניה חשוב לצפות בטלוויזיה מכל מקום במחשב הנייד
ערן גבאי
5.2.2007 / 14:36