בסוף השבוע החולף השלימה חברת אונמי שילובים - שהיתה עד לפני חודשים ספורים שלד בורסאי - גיוס של כ-77 מיליון שקל בהנפקת שתי סדרות אג"ח - אג"ח סטרייט ואג"ח להמרה. בנוסף הנפיקה החברה אופציות לאג"ח "סטרייט", שמימושן יזרים לחברה סכום של 28 מיליון שקל.
איגרות החוב "סטרייט" יישאו ריבית בגובה של 6.5% בשנה, כפי שנקבע במכרז, והן תהיינה צמודות למדד המחירים לצרכן. אג"חים אלה יעמדו לפדיון בין השנים 2010 עד 2013. איגרות החוב להמרה הונפקו כ"אג"ח ריבית אפס", כך שהן אינן נושאות ריבית נקובה כלל, אך הן הונפקו בנכיון. אג"חים אלה ניתנות להמרה למניות אונמי, ששינתה את שמה לניו הוריזון גרופ, לפי יחס המרה של 4.9 שקל למניה. אג"חים אלה יעמדו לפדיון בתשלום אחד, בשנת 2014.
ניו הוריזון (סימול נירז החל ממחר) נשלטת כיום על ידי קובי אופק, יוסף פינסון ואמיר יורב (קבוצת אופק), ועוסקת בייזום נדל"ן למגורים במרכז ומזרח אירופה. החברה שותפה כיום בארבעה פרויקטים בפולין וברומניה, לבניית למעלה מ-800 יח"ד (כשחלקה של החברה בעסקות הוא 50%).
אונמי זינקה היום ב-8.6% במחזור של כ-350 אלף שקל, כשהיא משלימה עליה של כ-157% בשנה החולפת, גם על רקע רכישת השלד על ידי אופק, פינסון ויורב והכנסת פעילות הנדל"ן לשלד. שווי השוק של החברה עומד כיום על כ-100 מיליון שקל.
התחלות חדשות: אחרי זינוק של כ-160% בשנה אונמי גייסה כ-77 מיליון שקל ושינתה את שמה לניו הוריזון גרופ
שרון שפורר
11.2.2007 / 17:40