וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בזק בינלאומי פותחת באסטרטגיית נתח שוק: תשלם למנויי המתחרות את קנס הפרת ההתחייבות

ערן גבאי

12.2.2007 / 9:43

הדומיננטיות של החברה בסכנה כשהשוק משנה צורה ועובר למבנה של שלוש שחקניות דומות בגודלן



למרות, ואולי בגלל שנאסר על בזק בינלאומי לעשות שימוש בטכנולוגיית הטלפוניה על גבי האינטרנט, החליטה בזק בינלאומי להקדים ולהיערך לקראת נטישה אפשרית של מנויים, והיא פתחה לראשונה במהלך להגדלת נתח השוק באמצעות שחרור מנויי המתחרות מההתחייבות שלהם לספק הנוכחי. למעשה, פונה בזק בינלאומי לכל מנוי אינטרנט בשוק שאינו מרוצה וקשור בהתחייבות לספקית אינטרנט אחרת, לשחרר אותו מההתחייבות ולשלם בעבורו את הקנס בגובה של עד 4 חודשים. בזק בינלאומי מתכוונת לפצות את העוברים אליה בחודשי חינם כנגד חודשי ההתחייבות לספקית הקודמת.

במדד המובילות האחרון שפירסם TheMarker לא נמצאה דיפרנציאציה בין ספקיות האינטרנט ביחס לסיבות הבחירה בהן כספק. יותר מכך, אף לא נמצאו בסקר הבדלים משמעותיים בין החברות ביחס למידת הנאמנות של לקוחותיהן לספקית האינטרנט שדרכה הם מחוברים. אמנם רק 8% מכלל הציבור (שהם כ-11% מהמנויים באינטרנט, בשל העובדה ששיעור חדירת האינטרנט בישראל נאמד ב-76%) מציינים כי אם היו צריכים לבחור כיום ספקית אינטרנט, הם היו בוחרים בספקית אחרת - אך המשך ניתוח הסקר גילה כי הדבר אינו נובע מנאמנות לספק כמו מהחסמים הנקרים בדרכו של מי שמבקש להחליף ספק.
בבזק בינלאומי קראו והפנימו.



עטרה ליטבק שחם, סמנכ"ל השיווק של בזק בינלאומי, אומרת כי "זיהינו כי רובם המכריע של הלקוחות המעוניינים לעבור ספקית אינטרנט, נמצאים בהתחייבות של 6-3 חודשים ולכן בחרנו להעניק יתרת חודשי חינם העומדת על עד 4 חודשים לכל לקוח, בהתאם להתחייבות בה הוא נמצא כיום".



על פי הסקר שביצע TheMarker במסגרת מדד המובילות נמצא כי כאשר שאלו את הנסקרים שטענו כי היו רוצים להחליף ספק אינטרנט, "מדוע בעצם עד עתה לא עברת לספקית האחרת?" 37% ציינו כי כבר יש להם התחייבות לספקית עמה הם קשורים בחוזה, ו-12% נוספים ציינו כי אין להם זמן לעבור חברה, ורמזו בכך על ביורוקרטיה ועל הליך מסובך בניתוק מחבילת הגלישה הקיימת.
מכאן נובע שהכלי החזק ביותר שמשפיע על הלקוח לא לעזוב את ספקית האינטרנט הנוכחית ולעבור למתחרה הוא ההתחייבות הקיימת בחוזה, כאשר שאר הסיבות לאי-עזיבת ה-ISP אינן תלויות בספק עצמו.



שוק אספקת האינטרנט בישראל הוא שוק של מוצר קומודיטי, שבו כמעט ולא קיים הבדל בין המתחרות השונות, וכך החברות גם נתפשות על ידי ציבור הלקוחות. עם זאת, מדד הביצועים חשף מבנה שוק של חמש שחקניות, כשאחת מהן, בזק בינלאומי, דומיננטית מאוד. מאחר שהדומיננטיות של בזק בינלאומי נפגעת בימים אלה כשהשוק משנה צורה ועובר למבנה של שלוש שחקניות דומות בגודלן - החליטו בבזק בינלאומי לצאת במהלך האגרסיווי הנוכחי כדי לחזור ולחזק את נתח השוק של החברה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully