אחת ההנפקות שתצטרף לגל הגיוסים בבורסה בתל אביב היא של חברת השילוח הבינלאומי אוריין שצפויה להגיש בשבוע הבא תשקיף להנפקה ראשונה. בימים אלה עורכים בעלי השליטה בחברה, חן למדן, המנכ"ל והמייסד, וקרן ההשקעות פימי שבשליטת ישי דוידי, מצגות לחתמים מובילים מהן עולה כי בכוונתם לגייס כ-100 מיליון שקל באיגרות חוב ומניות לפי שווי חברה בהיקף של כ-250 מיליון שקל.
אוריין מתמחה בשירותי לוגיסטיקה בינלאומית, ובהם שילוח בים ובאוויר, עמילות מכס, שירותי אקספרס ושירותים מדלת לדלת.
בתחום השירותים המיוחדים של החברה נכללים שחרור ממכס, משלוח דגימות של דם, משלוחים רדיואקטיוויים, שירותי ליווי נוסע למטען ובנוסף ייעוץ משפטי. החברה מעסיקה כ-250 עובדים.
מקורות בשוק ההון ציינו כי מכירות החברה גבוהות מ-100 מיליון שקל ורווחיה מגיעים לכמה מיליוני שקלים. כ-13% מהיבוא הישראלי עובר דרך החברה וכ-9% מהיצוא. ב-2006 הסתכם יצוא הסחורות מישראל בכ-40 מיליארד דולר והיבוא הגיע לכ-47 מיליארד דולר.
השותף האסטרטגי של אוריין בחו"ל הוא חברת שנקר REknehcS שבבעלות חברת הרכבות הגרמנית דויטשה באהן. שנקר מדורגת כאחת משלוש חברות השילוח והלוגיסטיקה המובילות בעולם, לאחר שב-2005 רכשה את חברת באקס גלובל האמריקאית. מכירותיה השנתיות מגיעות ל-12 מיליארד דולר והיא מעסיקה כ-50 אלף עובדים בעולם.
במאי 2005 רכשה פימי 40% מחברת אוריין תמורת 10 מיליון דולר. למדן סיפר אז כי קיבל הצעות מכמה גופים שרצו להשקיע בחברה, אך בחר בפימי מתוך תפישות עסקיות משותפות ואמון ביכולת של החברה לתרום לצמיחתה של אוריין. גילון בק, שותף בפימי, ציין כי אוריין נחשבה כבר במהלך הרכישה לחברה רווחית ומנוהלת היטב, בעלת שיעורי צמיחה שנתית בשיעור דו ספרתי.
לדבריו, פימי נכנסה לשותפות בחברה מתוך הערכה כי תוכל לשפר את פעילות הלוגיסטיקה של חברותיה הפרושות בעולם ומתוך הנחה כי תחום הלוגיסטיקה צפוי להתפתח עם צמיחת הסחר העולמי.
אוריין תונפק בבורסה בתל אביב לפי שווי של 250 מיליון שקל
אורה קורן
13.2.2007 / 9:54