וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כלכלת גרמניה צמחה בשיעור של 0.9% ברבעון הרביעי - הודות לצמיחה ביצוא ובצריכה הפרטית

הדר תדמור

13.2.2007 / 11:28

ממשלת גרמניה העלתה את תחזית הצמיחה לשנת 2007 ל-1.7%; כלכלת צרפת רשמה צמיחה של 0.7% ברבעון הרביעי לעומת השלישי



כלכלת גרמניה צמחה בשיעור של 0.9% ברבעון הרביעי של 2006, לעומת הרבעון השלישי. לעומת הרבעון המקביל ב-2005, צמחה כלכלת גרמניה בשיעור של 3.5%.



הצמיחה בתמ"ג של גרמניה ברבעון הרביעי נבעה מעלייה ביצוא של מוצרים גרמניים, ובשל העלייה בצריכה הפרטית במדינה, לפני העלאת המע"מ בינואר 2007. בכל שנת 2006, צמח התמ"ג של גרמניה ב-2.7%, לעומת הערכות אשר ציפו לצמיחה של 2.5%.



הצריכה הפרטית ברבעון הרביעי עלתה ב-19%. תושבים רבים בגרמניה ערכו רכישות גדולות לפני העלאת המע"מ במדינה בשיעור של 3%.



ממשלת גרמניה העלתה את תחזית הצמיחה של המדינה ל-2007 לצמיחה של 1.7%, לעומת הערכות קודמות אשר חזו צמיחה של 1.4% השנה. העלאת התחזית היא בשל ההערכות כי היצוא מהמדינה ימשיך לצמוח.



כלכלת צרפת רשמה צמיחה של 0.7% ברבעון הרביעי של 2006 לעומת הרבעון השלישי. כלכלנים בצרפת ציפו לצמיחה של 0.5% בתמ"ג של המדינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully