עכשיו זה רשמי: קרן ההון סיכון אווגרין משקיעה 4.5 מיליון דולר בפורטל האנימציה aniBOOM של אורי שנער, לשעבר נשיא זכיינית ערוץ 2, קשת. שנער הוא המייסד והמנכ"ל של פורטל aniBOOM וכן בעל השליטה בו. שותפיו למיזם הם אברהם פרחי, בעלי שפ"מ, סוכנות הפרסום של קול ישראל, פרופ' רוני אורן, מנהל מחלקת האנימציה בבצלאל ויהודה וורצל, מומחה לתוכניות אנימציה, שניהל IDT סטודיו שהיה ספיירדמן סימפסון.
aniBOOM עוסקת ביצירה מקורית בתחום האנימציה באמצעות פורטל שבו יוצרים בתחום יכולים להציג את עבודתם וליצור קשרים עם יוצרים אחרים. האתר, המבוסס על תוכן גולשים, מציג סדרות הנפשה ותוכן מקצועני וחובבני בכל הרמות. לפני שבועיים ערך האתר את גמר תחרות סרטי האנימציה, שאליו הוגשו כ-1,500 סרטונים.
"בטון"הפרס הראשון בהיקף של 25 אלף דולר ניתן לסרטון בשם "בנדיטו מאשין" שנוצר על ידי ח'וזה מייליס מפרו. בתחרות השתתפו 2,000 אנימטורים מ-70 מדינות בעולם. מתוך חמשת הזוכים שזכו בפרסים כספיים בסך 50 אלף דולר נבחרו גם שני ישראלים: שני בוגרי בית ספר בצלאל, אריאל בלינקו ומיכאל פאוסט, על סרטון אנימציה בשם "בטון" , שתיאר את גדר ההפרדה. ישראלי נוסף שזכה הוא אריק לרנר על סרטון שהופק בשכונת פלורנטין בתל אביב.
על פי המדיניות של האתר, האנימטורים אמורים להשתתף גם בהכנסות הפורטל על פי מספר הצפיות בכל יצירה. לפי aniBOOM, התחרות משכה 2.5 מיליון צפיות. בחודש מארס צפויה לצאת לדרך תחרות נוספת שמקיים האתר: AniBOOM Eyedoll - תחרות בסגנון "כוכב נולד" הישראלי או "אמריקן איידול" האמריקאי, המציעה ל-26 אנימטורים לייצר סרטוני אנימציה על בסיס שירי פרודיה שונים.
המודל העסקי של aniBOOM מבוסס על שילוב פרסומות, העברת תכנים לפלטפורמות אחרות והפקת תכנים עצמאיים.
ההשקעה הנוכחית היא חלק ממדיניות אווגרין למקד את השקעותיה בחברות הנמצאות בתחילת דרכן, בחברות אינטרנט וניו מדיה. בכך, מצטרפת הקרן לקרנות הון סיכון אחרות שהודיעו על השקעה בחברות אינטרנט ותוכן כמו JVP, ג'מיני וגיזה. השנה ביצעה אווגרין שתי השקעות חדשות בתחום של אינטרנט וניו מדיה. אחת מהן היא Knocka TV, לשעבר I see U, שבהקמתה מעורבים גם שניים ממקימי מירביליס. ככל הנראה, האתר החדש ישמש פלטפורמה לשידורי וידיאו ברשת ויאפשר לגולשים לעשות שימוש בפלטפורמה ליצירה, שידור והפצת סרטוני וידיאו.
"אנחנו מאמינים כי ל-aniBOOM יש פוטנציאל להגדיר מחדש את השחקנים והתהליכים בשוק האנימציה. שוק האנימציה נשלט מימיו הראשונים בידי האולפנים הענקיים, אשר שלטו גם בתוכן וגם בערוצי ההפצה. מיזמי אינטרנט בתחומי המדיה הוכיחו בעבר כי דווקא בתעשיות הריכוזיות ביותר, כוחה של הרשת להוות אלטרנטיווה ליצירת והפצת תוכן הוא גדול במיוחד?, מסביר ארז שחר, שותף ומנכ"ל באוורגרין ומי שהוביל את העסקה מול aniBoom.
אווגרין משקיעה 4.5 מיליון דולר בפורטל האנימציה aniBOOM של אורי שנער
גיא גרימלנד
13.2.2007 / 18:01