שלושה חודשים בלבד אחרי שהפכה לבעלת עניין בחברת של שעיה בוימלגרין, חברת הביטוח כבר מופסדת (על הנייר) בכ-30 מיליון שקל.
בחודש ספטמבר החולף השלים שעיה בוימלגרין את רכישת 64% מחברת הנדל"ן אזורים מידי של נוחי דנקנר, תמורת 319 מיליון דולר, מה ששיקף לחברה שווי של כחצי מיליארד דולר. המשקיעים, מלאי אופטימיות בעקבות הרכישה, שלחו את המניה לעלייה של קרוב ל-30% בתוך כחודשיים בלבד - לשיא.
אבל אז, בתחילת נובמבר נראה שתם תור הזהב ומניית אזורים החלה לאבד גובה. מאז ה-9 בנובמבר צללה המניה ב-25% ושווי השוק שלה עומד על כ-440 מיליון דולר בלבד.
המפסידה הגדולה מהצניחה החופשית של המניה היא כאמור מגדל ביטוח, שהפוליסות המשתתפות שלה רכשו באמצע נובמבר חבילה של אזורים בכ-128 מיליון. היום - שלושה חודשים אחרי - אותה חבילה בדיוק שווה רק 98 מיליון שקל.
בוימלגרין נכנס לאזורים בקול תרועה רמה ומאז העברת השליטה התקבלו באתר הבורסה עשרות דיווחים על עסקות ומו"מ שונים - חלקם לא הושלמו כלל. לצד הדיווחים על הפעילות הערה, איפיינה את השוק גם חרושת שמועות ערה על רכישת חברות מחברות שונות, שכלל לא הגיעו לכדי דיווח.
אבל לאחרונה החלו גם ידיעות מעט פחות חיוביות לאפוף את פעילותו של שעיה בוימלגרין. כך למשל הודיע לפני ימים ספורים מנכ"ל החברה דוד לב על התפטרותו. כמו כן, לקראת אסיפה כללית של בוימלגרין קפיטל, התברר כי הפסיד בחברה פרטית כ-17 מיליון שקל כתוצאה מהוצאות מימון וכעת הוא מנסה לגלגל את ההוצאה על בוימלגרין הציבורית.
בדיקה קצרה מעלה, שלא רק אזורים סבלה לאחרונה מירידות שערים. גם מניית בוימלגרין קפיטל סבלה מסנטימנט שלילי בתקופה האחרונה וצללה ב-16% מסוף נובמבר.
הטיימינג הגרוע של מגדל: מופסדת 30 מיליון שקל על השקעתה באזורים
שרון שפורר
13.2.2007 / 20:27