וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רווח שנתי ראשון בתולדות רשת עיתוני החינם "מטרו" - המנכ"ל התפטר

דפנה מאור

14.2.2007 / 8:38

הכנסות החברה, המפיצה בחינם עיתונים ברכבות תחתיות, גדלו ב-16% ב-2006; הרווח הנקי היה 13 מיליון דולר



מטרו אינטרנשונל, המוציאה לאור של עיתוני החינם באותו שם, דיווחה על רווח שנתי ראשון בתולדותיה, לאחר שהיתה חלוצת עיתוני החינם באירופה ובעולם. בה בעת, הודיע מנכ"ל החברה, פלה טורנברג השוודי, כי הוא מתפטר מתפקידו. טורנברג עוזב מרצונו, בנימוק כי עסקי עיתוני החינם הגיעו לבשלות, וכי הבטיח לעצמו שיעזוב כאשר לחברה יהיה צוות הנהלה חזק.



הרווח הנקי של מטרו בשנת 2006 היה 13 מיליון דולר, לעומת הפסד של 7 מיליון דולר ב-2005. הרווח כלל הכנסות ממכירת פעילותה בפינלנד. הכנסותיה של החברה צמחו ב-16% ל-416 מיליון דולר. עם זאת, נראה כי התחרות הגוברת בתחום עלתה לחברה בהאטה בקצב צמיחת התפוצה שלה.



ברבעון הרביעי של 2006 רשמה מטרו רווח תפעולי של 10.9 מיליון דולר, כמעט כפליים מבתקופה המקבילה. הכנסותיה צמחו ב-23% ל-124 מיליון דולר ברבעון. לדברי טורנברג, הצמיחה העיקרית נרשמה בארה"ב, ספרד ושוודיה. ללא פינלנד ופולין, שם יצאה מטרו מפעילות במהלך השנה, רשמו עיתוני הקבוצה, אשר קיימים יותר משלוש שנים, רווחיות של 15.9%.



טורנברג היה בין מייסדי מטרו ב-1995, במסגרת תפקידו כבכיר בקבוצת המדיה השוודית מודרן טיימס. העיתון הופץ תחילה בחינם ברחובות סטוקהולם. עם הפרדת מטרו מהחברה האם ב-2000, הואצה צמיחתה, וכיום היא אחת ממו"ליות העיתונות הגדולות בעולם, עם תפוצה של 22.8 מיליון קוראים ב-20 ארצות.



התחרות הגוברת בתחום העיתונות החינמית וכן התחרות הקשה מול המדיה הדיגיטלית - אינטרנט וסלולר - הובילו את מטרו להקטין את השקעותיה בהרחבת החברה. אנליסטים אמרו כי מדובר בעסק בוגר יותר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully