נסללה דרכו של רו"ח מוטי פרידמן לתפקיד יו"ר חברת החשמל. כצפוי, מכר פרידמן את חלקו במשרד רו"ח ברייטמן-אלמגור ובכך פתר את בעיית ניגוד העניינים שהיתה עלולה להיווצר לולא מכר את חלקו.
פרידמן, המועמד של שר התשתיות בנימין בן אליעזר, לתפקיד הוא שותף בכיר במשרד רוה"ח ברייטמן אלמגור, שנבחר כמשרד רוה"ח של חברת החשמל (במקום קוסט-פורר-גבאי). פרידמן לא יוכל לשמש כיו"ר חברת החשמל במקביל לפעילות המשרד שבו הוא שותף בעבור החברה.
לפיכך נאלצו פרידמן ושותפיו במשרד להחליט מי מבין השניים יוותר - המשרד, על תשלום של מיליוני שקלים בשנה, או פרידמן, על אחד התפקידים המשפיעים במשק. שרי האוצר והתשתיות החליטו למנות לתפקיד את פרידמן כיו"ר, ומינויו אמור להגיע בימים הקרובים לוועדה לבחינת מינויים בשירות הציבורי בראשות השופטת טניה שפניץ.
לאחר האישור בוועדה יגיע מינויו לאישור הדירקטוריון. שרי האוצר והתשתיות הסכימו על מועמדותו של פרידמן לתפקיד לאחר שמועמדים רבים אחרים סירבו להתמנות מאז פרישתו של היו"ר הקודם שלמה רוטמן באוגוסט 2006.
נסללה דרכו של מוטי פרידמן ליו"ר חברת החשמל: מכר את חלקו במשרד ברייטמן אלמגור
שרון קדמי
14.2.2007 / 18:29