וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשות ני"ע בודקת את הנפקת בז"ן

שלומי שפר

15.2.2007 / 11:12

הרשות בודקת חשד לפיו מתמודדים על רכישת בז"ן התחייבו לרכוש מניות מהתמודדים במכרז המוסדי

רשות ני"ע בודקת חשדות לפיהם גופים המתמודדים על רכישת השליטה בבז"ן חיפה, התקשרו התקשרויות מוקדמות עם גופים מוסדיים שרכשו מניות של החברה בשלב המוסדי שנערך ביום שני בלילה, השבוע. על פי החשדות, הגופים שמתכוונים להתמודד על רכישת השליטה בבז"ן התחייבו לרכוש מגופים מוסדיים, שרכשו חבילות מניות בשלב המוסדי של ההנפקה. זאת, באופן מפורש בניגוד להנחיות התשקיף ולהתחייבות המוקדמת שנתנו הגופים המוסדיים לרשות החברות הממשלתיות, המבצעת את ההנפקה הגדולה ביותר בתולדות מדינת ישראל. ככל הידוע, החשדות אינם אמורים לעכב את ההנפקה כיוון שלא נתגלו בעיות בחברה עצמה, אלא בגופים שהשתתפו ברכישת המניות.

ההנפקה מפזרת 100% של מניות בז"ן לבורסה במחיר מינימום של 1.04 מיליארד דולר, שווי. השלב המוסדי נחל הצלחה מרובה. בהנפקה המוסדית מכרה המדינה 44% ממניות בית הזיקוק בחיפה לפי שווי 1.279 מיליארד דולר, במחיר של 2.702 שקלים למניה - לעומת מחיר המינימום בהצעת המכר שעמד על 2.2 שקלים למניה, המשקף שווי חברה של 1.04 מיליארד דולר.

בהנפקה נרשמו ביקושים של 6 מיליארד שקל - פי 3.5 למניות שהוקצו. מההנפקה המוסדית, תכניס המדינה לקופתה 646.3-562 מיליון דולר, בתלות במנגנון התאמת המחיר לתוצאות המכרז לציבור, שכן המחיר הסופי ייקבע בשבוע הבא במכרז הציבורי.

על פי מנגנון ההנפקה הדו-שלבי שמקיימת המדינה, המחיר האפקטיווי שאותו יידרשו לשלם המשקיעים המוסדיים, אשר להם הוקצו מניות בהצעת המכר הפרטית, עשוי להיות גבוה מהמחיר שנקבע בתוצאות המכרז. זאת, מאחר שקיים מנגנון לפיו יותאם מחיר המניה כפי שנקבע בהצעת המכר הפרטית, למחיר שייקבע למניה במכרז לציבור.

מנגנון ההתאמה קובע כי אם המחיר למניה שנקבע במכרז לציבור יעלה על המחיר למניה שנקבע בהצעת המכר הפרטית, יוגדל המחיר למניה בהצעת המכר הפרטית בשיעור של 80% מהפער האמור ולא יותר מתקרה של 15% ממחיר ההקצאה בהצעת המכר הפרטית.

בהנפקה הציבורית נרשמו ביקושים של 6.02 מיליארד שקל, לכ-2.78 מיליארד מניות - ביקוש של פי 3.5 מהיקף ההצעה. לפי הצעת המכר, ההקצאה הוגבלה לתקרה של 4.99% מהון המניות לגוף אחד, על מנת להבטיח פיזור של המניות.

ממשקיעים זרים נרשמו ביקושים של כ-1.58 מיליארד מניות בהיקף של 946 מיליון דולר - פי 2 מהיקף הצעת המכר וכ-57% מכלל הביקושים. בפועל, הוקצתה כמחצית מן ההנפקה לזרים והמחצית השנייה למשקיעים מוסדיים ישראליים, המייצגים השקעה חסרת תקדים של כ-300 מיליון דולר מצד שוק ההון הישראלי בהצעת מכר אחת. המניות יוקצו לכ-181 גופים מוסדיים.

השלב המשלים בהפרטת בז"ן ייערך ביום שני בשבוע הבא, בהצעת מכר של כ-56% הנותרים מהון המניות של בז"ן. בין המועמדים לרכישת השליטה: החברה לישראל שבשליטת סמי ועידן עופר, שבעבר החזיקה ב-26% ממניות בז"ן ומכרה אותן למדינה; קבוצה בראשות חברת המפעלים הפטרוכימיים שבשליטת דיוויד פדרמן וגימא השקעות של יעקב גוטנשטיין ואלכס פסל, אליהם יחברו גלנקור, לשעבר שותפה בשליטה בגרנית ואיש העסקים מאיר שמיר; הקבוצה השלישית היא בראשותה של אפריקה ישראל שבשליטת, לב לבייב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully