וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריט ישראל ניצחה את נתן חץ - תרכוש את קניון לב אשדוד

אריק מירובסקי

20.2.2007 / 15:48

בית המשפט דחה את עתירת אמות נגד רכישת קניון לב אשדוד על ידי ריט ישראל



בית המשפט המחוזי בבאר שבע אישר את עסקת מכירתו של קניון לב אשדוד לחברת ריט ישראל ב-260 מיליון שקל. בית המשפט דחה את עתירת אמות שטענה, כי נחתם עמה הסכם קודם, שחייב את בעלי הקניון למכור אותו להם.



בעלי קניון לב אשדוד, חברת יעסור ובעלים פרטיים ניהלו במקביל מגעים עם אמות של נתן חץ וריט ישראל בבעלות ליאו נואי על מכירת הקניון. בחודש דצמבר חתמו על טיוטת הסכם למכירתו ב-250 מיליון שקל לאמות, וכעבור 9 ימים חתמו על הסכם למכירתו לריט ישראל ב-260 מיליון שקל. אמות עתרה לבית המשפט המחוזי במטרה לפסול את ההסכם עם ריט ולאכוף את טיוטת ההסכם שנחתם עמה.



בעלי לב אשדוד טענו כי במהלך הדיונים עם אמות, העלה אחד הבעלים דרישה שאמות תממן גם את חבותו במס בגובה של 3 מיליון שקל עקב קיום העסקה, ואמות סירבה. לפיכך, הכחישו את טענת אמות, שטיוטת ההסכם עמה הבשילה להסכם מחייב, ואף הגדירו את המשא ומתן עם אמות כמשא ומתן שהתפוצץ.



בהחלטתו כתב השופט אריאל ואגו, כי מהשתלשלות העניינים אחרי ניסוח הטיוטה בין אמות לבעלי הקניון, ניכר כי נעשה ניסיון למצוא פתרון לבעיית המיסוי. "התמורה הנקובה בטיוטת הסכם אמות שוב לא היתה רלוונטית משום שצריך היה למצוא מקורות לאותו חוב מס של כ-3 מיליון שקל, שאותו כינינו לעיל בשם 'העז'".



השופט כותב עוד כי שוכנע שאם אמות היתה יודעת על המגעים עם ריט ישראל, היתה מוכנה להעלות את הצעתה, אולם בעלי הקניון היו נחרצים בדעתם באותו שלב לחתום על ההסכם עם ריט ישראל. לאור זאת, ההסכם שאמות רצתה לאכוף, לא יכול היה להיות הטיוטה שגובשה עם בעלי הקניון, שמספר ימים לאחר מכן היתה כבר לא רלוונטית.



לעומת זאת, ההסכם שנחתם בין לב אשדוד לבין ריט ישראל הוא הסכם מפורט ומלא, שאין כל מניעה מלהוציאו אל הפועל. השופט ואגו כתב כי "לכאורה ועל פני הדברים, עסקת ריט תקינה וניתן להוציאה לדרכה".



השופט לא דחה את תביעת אמות לסעד כספי בגין כשלון ההסכם עם הקניון, והיפנה אותה להמשיך את התדיינותה המשפטית בנושא.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully