וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תרופות מזויפות גורמות למותם של מאות אלפי אנשים באסיה בשנה

סוכנויות הידיעות

21.2.2007 / 10:10

כך דיווח "אינטרנשיונל הראלד טריביון"; לפי מומחים, סין היא המקור למרבית התרופות המזויפות הנמכרות ברחבי העולם



בעיית ייצור הסחורות המזויפות באסיה חוזרת אל היבשת כמו בומרנג. ייצור תרופות מזויפות למחלות כמו מלריה, שחפת, איידס ואפילו חיסוני דלקת קרום המוח - גורם למותם של עשרות ואפילו מאות אלפי בני אדם בשנה באסיה. כך דיווח העיתון "אינטרנשיונל הראלד טריביון".



לפי העיתון, שיעור הזיוף בקרב תרופות המלריה נמצא כגבוה במיוחד - 53% מכלל תרופות המלריה אשר מוצעות למכירה בחנויות באסיה הן מזויפות. ארגון הבריאות הבינלאומי העריך כי חמישית ממיליון בני האדם אשר מוצאים את מותם ממלריה באסיה יכולים היו להינצל אם כל התרופות היו מקוריות, ונלקחות לפי ההוראות.



"התרופות המזויפות אינן מיוצרות במטבח של מישהו. הן מיוצרות בקנה מידה תעשייתי", אמר ד"ר פול ניוטון לעיתון "אינטרנשיונל הראלד טריביון". לפי מומחים בתעשייה, סין היא המקור למרבית התרופות המזויפות הנמכרות ברחבי העולם.



ניוטון, אשר פועל רבות כדי למצוא את התרופות המזויפות בשווקים באסיה, אמר כי רבות מהתרופות המזויפות נראות דומות מאוד למקוריות. גם הקופסאות בהן הן ארוזות נראות דומות, ואפילו הולוגרמות אשר הושמו על קופסאות התרופות המקוריות כדי למנוע זיופים - זויפו.



החודש פתחה סין בחקירה כנגד מנהל ארגון המזון והתרופות, אשר לפי החשד קיבל שוחד כדי לאשר תרופות שונות. בעת כהונתו של המנהל, בין השנים 1998-2005, חזרו ונשנו מקרי מוות של אנשים וילדים כתוצאה מלקיחת תרופות שונות, אשר אושרו על ידי מנהל המזון והתרופות הסיני.



תופעת זיוף התרופות הולכת ונעשית נפוצה גם באפריקה. הרשויות בניגריה מצאו בחודש ספטמבר האחרון תרופות מזויפות בשווי 25 אלף דולר. התרופות נועדו כביכול למניעת מלריה ולטיפול בלחץ דם גבוה, והן יובאו לאפריקה מסין.



הפיתוי לזייף תרופות, ובעיקר תרופות למניעת מחלת המלריה, נובע מהתגייסותו של העולם המערבי לתרום למדינות העולם השלישי כדי למנוע התפרצות מחלות. נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש, לדוגמה, השקיע 1.2 מיליארד דולר בתוכנית עולמית להקטנת מימדיה של מחלת המלריה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully