וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירידה ברווחי אקוויטי ואן של גזית גלוב ברבעון הרביעי; צופה גידול מינורי ברווח התפעולי השנה

נתן שבע

21.2.2007 / 10:58

הרווח FFO שמשמש כמדד לרווחיות בענף הנדל"ן הגיע ל-20 מיליון דולר בלבד - ירידה של 30%



רבעון רביעי חלש יחסית לאקוויטי ואן, החברה הבת של גלוב, שנסחרת בארה"ב (42%). החברה משגרת גם תחזית מעט מאכזבת לשנת 2007. ה-FFO (מדד רווח המקובל בענף הנדל"ן. המדד כולל את הרווח הנקי, בתוספת דיווידנדים מהשקעות בני"ע, בתוספת פחת והפחתות ובניכוי הוצאות והכנסות חד פעמיות - ומנכה בכך את ההשפעות החד פעמיות) נחתך ב-30% - ל-20 מיליון דולר - 27 סנט למניה, לעומת 38 סנט למניה ברבעון המקביל. הירידה באה גם בעקבות מכירת הנכסים הגדולה שביצעה החברה בטקסס בשנה שעברה.



ברבעון הרביעי כללה החברה גם הוצאות בעקבות שינויים בהנהלתה, בסך של 6.4 מיליון דולר - 9 סנט למניה. הרווח הנקי הרבעוני עלה אמנם ב-70%, ל-29 מיליון דולר, אך הוא כלל רווח נוסף של 19.8 מיליון דולר בגין מימוש 29 נכסים שביצעה החברה בטקסס ברבעון השני.



ה-FFO השנתי של החברה ירד אף הוא, ב-12%, ל-110 מיליון דולר - 1.48 דולר למניה. את שנת 2006 מסיימת החברה ברווח נקי של 176 מיליון דולר, כמעט כפול מהרווח בשנת 2005. הגידול ברווח מיוחס ברובו לרווח של 115 מיליון דולר בגין מכירת הנכסים בטקסס.



אקוויטי ואן צופה כי ה-FFO יעמוד על 1.4-1.33 דולר למניה ב-2007. החברה מעריכה כי הרווח התפעולי (NOI - רווח לפני הוצאות פחת ומימון) מנכסים דומים יעלה רק ב-4%-3%.



האנליסט שחר ברנר מפסגות אופק העריך כי "בטווח הקצר, כשמסתכלים על נתוני הרווח, קיימת אמנם ירידה בשל מכירת הנכסים הגדולה, אך צריך לשקול זאת בטוח הארוך. מכירת הנכסים בטקסס באה גם על רקע השבחת התיק של גזית ותשמש להשקעות נוספות של החברה. החברה צופה מכירת נכסים נוספת, של 150 מיליון דולר בלואיזיאנה, שתשמש אותה להשקעות חדשות".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully