"אנחנו רואים בטווח הקצר הזדמנות משמעותית בשוק הארגוני בשל הקונסולידציה. מתחרה אחת שלנו תחדל להתקיים והמתחרה השנייה שלנו תהיה עסוקה במיזוג. לנו יש את הפתרון הטוב ביותר לארגונים ולכן, אנו מניחים שחלק מהם יבחר בנו. לכן החלטתנו לתת תחזית יותר גבוהה לרבעון הראשון של 2007", כך אמר היום חיים שני מנכ"ל בתגובה ראשונה לעסקת המיזוג הגדולה בין שתי המתחרות בשוק הארגוני, במסגרתה רכשה ורינט את וויטנס תמורת 950 מיליון דולר במזומן.
שני סירב להתייחס לשאלה האם, כפי שפורסם בתקשורת, התמודדה גם נייס על רכישת וויטנס ואם כן אז באיזה שלב היא החליטה לוותר על הרכישה.
"אנחנו חברה ציבורית ולכן אנחנו מדווחים רק על עסקות שקרו ולא מדווחים על מה שלא קרה. לכן, אני לא יכול להגיב באופן ספציפי לוויטנס. מה שאני יכול להגיד זה שאנחנו החברה המובילה התחום ואנחנו רואים כל מה שמתרחש בשוק".
"אם מביטים על רשימת הביצועים שלנו בתחום הרכישות, רק ב-2006 רכשנו שלוש חברות, רואים שאנחנו פועלים בסביבה אגרסיווית. אבל אנחנו תמיד דואגים שכל רכישה שנבצע תהיה שקולה מבחינה פיננסית ושהסינרגיה שהיא מייצרת לנייס תהיה מספיק משמעותית. עד היום, זה די הצליח לנו", הוסיף.
מה כן ניתן לומר בנוגע למדיניות הרכישות שלכם?
"מה שניתן לומר זה מה שמסרנו כבר בעבר, על כך ששמנו את התחום הביטחוני כיעד מועדף לרכישות, אבל זה לא אומר שלא נבצע רכישות גם בתחום הארגוני. נייס תמשיך לצמוח באמצעות מיזוגים ורכישות".
נראה לא הגיוני, שחברות ישראליות שנסחרות רק בת"א חייבות להגיב מיידית על פרסומים בתקשורת, בעוד שחברות דואליות המדווחות על פי דרישות רשות ניירות ערך האמריקאית לגבי חברות זרות הנסחרות בארה"ב, זוכות להטבות בשל חוק הרישום הכפול. מה דעתך על כך?
"אנחנו חברה ישראלית, אבל זה לא אמור להעמיד אותנו במגבלות מול המתחרים שלנו בעולם. חשוב מאוד שחברות ישראליות ימשיכו להתנהל מישראל, להתחרות בשווקים העולמיים ולנצח את המתחרות בכל דבר שרק ניתן, אבל אסור שזה יפגע בהן מול המתחרות".
מנכ"ל נייס, חיים שני: "אנו רואים הזדמנות בטווח הקצר - מתחרה אחת תחדל להתקיים והשנייה תהיה עסוקה במיזוג"
עומרי כהן
21.2.2007 / 17:47