וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארקדי גאידמק מקים תנועה חברתית למעקב אחר פקידי ממשל

מתי טוכפלד/Nfc

21.2.2007 / 19:10

התנועה תעקוב אחר פעילותם של פקידי ממשל ותיצור דיון ציבורי בנושא; כרגע אין בכוונת גאידמק לרוץ בבחירות



איל ההון ארקדי גאידמק הכריז הערב על הקמת תנועה חברתית חדשה, שתילחם בפוליטיקאים בלתי ראויים. "מפלגות פוליטיות הן חלק בלתי נפרד מהדמוקרטיה בעודן מגינות על האינטרסים של בוחריהן, הן אמורות להגן על הארץ ולחזק את המדינה. אולם באחרונה, נציגי מפלגות עוסקים בפוליטיקה למען האינטרסים האישיים שלהם, משרות, משכורות וכלי רכב. כאשר תפקידים ממלכתיים מנוצלים להשיג מטרות אלה, גורם הדבר נזק רב למדינה ולכלל אזרחיה", אמר גאידמק.



גאידמק, שדיבר במסיבת עיתונאים שכינס במלון דן בתל אביב, אמר כי "תחת מסווה של מאבק בין רעיונות פוליטיים, מתקיים הלכה למעשה מאבק בקבלת תפקידים ממלכתיים. סיפוק האינטרסים האישיים. מדינת ישראל קמה לפני כמה עשורים כדי להגן על היהודים ולשמר את המסורת היהודית. במדינה שלנו חיים לצד יהודים גם מוסלמים, נוצרים ונציגי דתות אחרות. זכויותיהם צריכות להיות מוגנות כמו זכויות אזרחי ישראל היהודים".



עם זאת, גאידמק שלל מעורבות ישירה שלו עצמו בפוליטיקה: "קרה שאני, ארקדי גאידמק, אזרח מן המניין, חבר מן המניין בקהילה, איני שייך עוד כיום רק לעצמי. לא ניסיתי להגיע למצב הזה. גם אם זכיתי לאותה מידה של פופולריות שיש לפוליטיקאים מקצועיים, זה לא קרה תודות לעימותים חסרי תוחלת עם נציגי מפלגות אחרות. איני רואה לנכון להשתתף בוויכוחי סרק פוליטיים. איני זקוק לתפקידי כבוד".



לדבריו, "מדינת ישראל נתונה במשבר חברתי וציבורי עמוק. לכן קיבלתי החלטה על הקמתה של תנועה ציבורית - 'צדק חברתי', אשר לא תעסוק בפעילות פוליטית מסורתית לצורך קבלת תפקידים. תנועה זו תעקוב אחר פעילותם של פקידי ממשל ותיצור דיון ציבורי נרחב בנושא. פוליטיקאים ששכחו כי עליהם לקחת בחשבון את דעת הקהל ייאלצו להאזין לקולה של תנועת צדק חברתי".



גאידמק הצהיר כי כרגע אין בכוונתו לרוץ בבחירות.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully