וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

UBS מעוניין להגדיל השקעתו במנורה-מבטחים

ליאור רבינוביץ

22.2.2007 / 14:44

הבנק השווייצי מחזיק ב-8% ומעוניין ב-2.5%נוספים; לבעלי מנורה-מבטחים זכות סירוב



UBS רוצה להגדיל מניותיו במנורה-מבטחים. הבנק השווייצי רכש מידי חברת האחזקות דלק, שבבעלות יצחק תשובה, 8% ממניות מנורה ואת האופציה לרכישה נוספת של 2.5% מסך המניות במחיר של 52 שקל למניה. למנורה-מבטחים זכות סירוב, בעלי חברת הביטוח עשויים לסרב למימוש האופציה ולרכוש את 2.5% מהמניות מדלק. שווי מנורה-מבטחים הוא 3.3 מיליארד שקל.



איש העסקים יצחק תשובה נאלץ למכור לפני כחודש חלק מאחזקתו בחברת הביטוח בגלל שליטתו בחברה מתחרה - הפניקס. תשובה נדרש להוריד אחזקתו ל-5% מאחזקה של 14%. הבנק השווייצי היה בין הגופים הבינלאומיים שקפצו על העסקה ורכש כ-8% במחיר של 53 שקל למניה, ואופציה ל-2.5% אחוזים במחיר של 52 שקל למניה. עסקה של 140 מיליון שקל בסך הכל.



לבעלי השליטה במנורה-מבטחים, משפחת גורביץ', ניתנה אופציית סירוב ראשונה. מחיר הפקיעה של האופציה הוא 55 שקל. מנורה-מבטחים נסחרת כעת במחיר של 53 שקל למניה. ממנורה מבטחים נמסר כי בהמשך השבוע יוחלט מול בעלי המניות אם לסרב למימוש האופציה או לאשרה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully