בקרב הגורמים החברתיים נשמעו היום (חמישי) תגובות מעורבות למינויו של יצחק הרצוג לשר הרווחה, אולי כביטוי לנסיבות המיוחדות שבהן הוא בוצע.
עמותת "ידיד", שעוסקת בהעצמתם של ישראלים נזקקים, הודיעה כי היא מברכת על מינויו של שר רווחה. ואולם, המשנה למנכ"ל רן מלמד גם הביע צער על כך שהרצוג עזב את משרד התיירות. "כפי שהוא עצמו אמר, לא טוב להחליף כל הזמן שרים. הוא עסק בתחום תעסוקתי מובהק ועשה זאת היטב. לאור פעילותו של ראש הממשלה כשר הרווחה, בהעברת תקציבים ועשייה אחרת, אולי היה צריך להשאיר אצלו את תיק הרווחה ואת הרצוג בתיירות", אמר.
יועצת ראש הממשלה לענייני רווחה וחברה, ורד סויד, הסכימה. "הארגונים החברתיים עוד יתגעגעו לשר רווחה שמכהן כראש ממשלה. הוא פועל ללא לאות להגדלת תקציבי הרווחה, להפעלת טיפות חלב, לפיתוח תוכניות לילדים בסיכון ולהרחבת פעילות במרכזי סיוע", אמרה.
איגוד העובדים הסוציאליים בירך על המינוי לאחר 300 יום שבהם לא כיהן שר רווחה במשרה מלאה, והודיע כי יבקש להיפגש עם הרצוג בהקדם כדי לדון עמו בסוגיות דחופות, במיוחד המחסור בקציני מבחן ופקידי סעד.
יו"ר הסתדרות הגמלאים, גדעון בן ישראל, התקשר להרצוג לברך אותו על שהוא "מציל את כבודה של מפלגת העבודה שהלכה לבחירות עם אג'נדה חברתית ולא מימשה כמעט דבר".
גם ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה), יו"ר הוועדה לקידום זכויות הילד, בירכה את הרצוג, "אדם מוכשר ואיש ביצוע מעולה. מינויו הוא בשורה משמחת ביותר לפתרון בעיות קשות שנדונו שוב ושוב בוועדה ולא נמצאה להם כתובת". יו"ר המועצה לשלום הילד ד"ר יצחק קדמן אמר שהרצוג הוא האיש הנכון בזמן הנכון. עליו לטפל מיד במאות אלפי ילדים עניים, בילדים שנפגעו מינית, בילדי "צמתים" שכולם מתנערים מהם, ועוד ועוד, אמר קדמן.
יועצת ראש הממשלה לענייני רווחה וחברה: עוד יתגעגעו לאולמרט במשרד
רותי סיני
22.2.2007 / 21:46