וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רבעון רביעי מוצלח לתדירגן שסיכמה שנה צולעת: עברה לרווח של 2.5 מיליון שקל עם צמיחה של 40% בהכנסות

נתן שבע

23.2.2007 / 12:36

לשורה התחתונה תרמו גם הכנסות של כ-800 אלף שקל בגין פיצויים מהמדינה ומחברת הביטוח



שבשליטת אינספייר של אבי ורטהיים הצליחה לחזור לרווח ברבעון הרביעי של 2006, לאחר שני רבעונים של הפסדים. החברה הרוויחה ברבעון שעבר 2.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של כמעט מיליון שקל ברבעון המקביל. הכנסות החברה קפצו בכ-40% לעומת הרבעון המקביל ל-38.2 מיליון שקל, לצד גידול מחודש בהיקף המכירות, בשיעורי הרווח הגולמי והתייעלות בתהליכי הייצור. הרווח התפעולי ברבעון הרביעי הסתכם בכ-1.6 מיליון שקל, כאשר לשורה התחתונה עזרו גם פיצוי בסך של 800 אלף שקל בגין נזקי המלחמה ושיפוי מטעם חברת הביטוח בגין שריפה.



החברה, המייצרת עבור ענף הרכב מכלולים מכניים מאלומיניום באמצעות יציקות לחץ, עוברת תקופה לא קלה ב-18 החודשים האחרונים. בשנה שבה נפרדה גם קרן פימי מהשליטה בחברה לא השכילה תדירגן עדיין להגיע לתפוקה מלאה ההולמת את היקפי ההשקעה אותם ביצעה בהרחבת המפעל במהלך 2005. לכך הצטרפה גם עלייה במחירי חומר הגלם - האלומיניום. ברבעון הרביעי נקטה החברה שורת תהליכי התייעלות, שהובילה לשפור בתוצאות.



תדירגן השלימה את רכישת אורטל בסוף השנה שעברה ולכן טרם איחדה את תוצאותיה. את שנת 2006 סיימה החברה עם גידול של 25% במכירות ל-144 מיליון שקל ועלייה של 70% ברווח הנקי ל-3.3 מיליון שקל, אם כי לשורה התחתונה עזרו בעיקר הכנסות מימון ותשלומי הפיצויים. החברה מעריכה כי הגידול הצפוי בהיקף הפעילות שהצדיק את היקפי ההשקעה במפעל יתרחשו במהלך 2007. שיעור הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים הינ נמוך יותר - 12.6%, לעומת 14.2% ברבעון הרביעי. בנוסף רשמה תדירגן הוצאות פחת גבוהות יותר על הייצור, אותן השכילה להקטין ברבעון הרביעי.



הרווח התפעולי של החברה עלה ל-741 אלף שקל (רק 0.5% על המחזור) אבל הוא עדיין טוב יותר מרווח שולי של כ-150 אלף שקל ברבעון המקביל. נקודת אור חיובית בתוצאות החברה נמצאת בתזרים מפעילות שוטפת, שהסתכם בכ-10.6 מיליון שקל ב-2006 לעומת 6 מיליון שקל בשנת 2005.



מאז אוגוסט 2006 השלימה תדירגן טיפוס של 35%, אם כי היא עדיין רחוקה בכ-25% מאז הרמה בה הייתה לפני כשנה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully