קרנות ההשקעה הפרטיות קראוויס קולברג רוברטס אנד קו (KKR) וטקסס פסיפיק גרופ הסכימו לרכישת TXU, יצרנית החשמל הגדולה בטקסס, עבור 44 מיליארד דולר. מדובר ברכישה הממונפת הגדולה ביותר בהיסטוריה, כך לפי מקורות מקורבים לעניין. לפי דיווחים, ההכרזה על הרכישה צפויה להתפרסם במהלך היום.
KKR - שבבעלות הנרי קראוויס וג'ורג' רוברטס - וטקסס פסיפיק גרופ ישלמו בין 70-69 דולר למניה - פי 10 ממחיר הסגירה של מניית TXU בשעת הסגירה בשבוע שעבר. הקרנות ייטלו על עצמן חוב של 12 מיליארד דולר, מסרו מקורות אשר סירבו להזדהות לפני ההכרזה הרשמית.
TXU, אשר כמעט ופשטה את הרגל ב-2002 בשל התרחבות כושלת מחוץ למדינה, התאוששה ועשויה לדווח על רווחים של 2.6 מיליארד דולר ב-2006, עלייה של 51% לעומת 2005. מחירי הגז הטבעי, אשר עלו פי 3 במהלך העשור האחרון, גרמו לעליית מחירי החשמל בטקסס והפכו את מפעלי הפחם והגרעין של TXU לבעלי ערך גבוה.
TXU היא קמעונית החשמל הגדולה בארה"ב ומספקת חשמל ליותר מ-2.2 מיליון בתים פרטיים ועסקים. החברה מחזיקה, בנוסף, בעסקי תמסורת אשר עשויים להימכר בכדי לממן את הרכישה הממונפת.
ליסה סינגלטון, דוברת TXU, לא היתה זמינה על מנת למסור את תגובת החברה. דוברי KKR וטקסס פסיפיק, מארק סמר ואוון בליקסילבר, סירבו להגיב.
KKR וטקסס פסיפיק ישקיעו 5 מיליארד דולר ברכישה; 4 בנקי השקעות, הכוללים את ליהמן ברדרס ומורגן סטנלי, ישקיעו 3.5 מיליארד דולר נוספים. סכום הרכישה הנותר יגויס באמצעות הלוואה.
הרכישה הממונפת הגדולה בהיסטוריה: TXU -יצרנית החשמל הגדולה בטקסס - צפויה להירכש תמורת 44 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
26.2.2007 / 9:05
KKR וטקסס פסיפיק גרופ צפויות לרכוש את יצרנית החשמל TXU; ההכרזה הרשמית עשויה להתפרסם עוד היום