תקציב הגיחון, תאגיד הביוב והמים של ירושלים לשנת 2007, יעמוד על כחצי מיליארד שקל - כך אישר היום דירקטוריון התאגיד. התקציב מבוסס על מכירת כ-57 מיליון מ"ק מים לכ-180 אלף צרכני מים בירושלים, מכירת כ-4 מיליון מ"ק מים למעלה אדומים וכן הכנסות מאיגרות ביוב, היטלים והכנסות שונות.
מתאגיד הגיחון נמסר כי התפלגות צריכת המים בירושלים כוללת: 62% לצריכה ביתית ולגינות נוי, 11% למוסדות ומתקנים, 6% לתעשייה ועסקים, 5% לבתי חולים, 4% לתעשייה בהקצבה, 4% לגינון ציבורי, 2% לבנייה וחקלאות, וכן הקצבה של 7% ברשות הפלשתינית.
משה קלצ'ין יו"ר דירקטוריון חברת הגיחון, ציין כי פרויקט הדגל של הגיחון לשנת 2007 יהיה תחילת בניית מכון הטיהור המזרחי של ירושלים, העתיד לשרת את השכונות הצפון-מזרחיות: הגבעה הצרפתית, פסגת זאב, הר הצופים, פסגת זאב, נוה יעקב, מעלה אדומים, עיסוויה וא-טור. המכון ישרת כ-250 אלף נפש ויטפל ב-25 אלף מ"ק ביום עם אופציית גידול ל-50 אלף מ"ק ליום. הפרויקט אמור להיבנות ולפעול בשיטת ה-B.O.T עם זיכיון הפעלה ל-25 שנים לזוכה במכרז.
תקציב הגיחון לשנת 2007: כ-500 מיליון שקל
אבי בר-אלי
27.2.2007 / 15:08