וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לורי לוקי - מהתורמים הגדולים של הטכניון - תרם 33 מיליון דולר לבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד

TheMarker

28.2.2007 / 9:33

תרומתו של מייסד סוכנות ההודעות לעיתונות ביזנס ווייר, היא הגדולה מעולם שקיבל בית הספר לרפואה



לורי לוקי, מייסד סוכנות ההודעות לעיתונות האמריקאית ביזנס ווייר ואחד התורמים הגדולים של הטכניון, תרם 33 מיליון דולר להקמת מרכז מחקר תאי גזע באוניברסיטת סטנפורד בארה"ב - התרומה הגדולה מעולם שקיבל בית הספר לרפואה של סטנפורד. לוקי הוא בוגר אוניברסיטת סטנפורד, ובשנת 1949 השלים תואר ראשון בעיתונות בה.



לוקי, יהודי אמריקאי, ייסד בשנות ה-60 את חברת ביזנס ווייר - המפיצה ברשת חדשות תאגידיות כמו דו"חות כספיים, חילופים בהנהלות ומסמכים המוגשים על ידי חברות לרשות ני"ע. לפני כשנה, נרכשה ביזנס ווייר על ידי ברקשייר התאוויי, חברת האחזקות של המיליארדר וורן באפט.



לפי שלושה חודשים דיווח הטכניון כי לוקי תרם 25 מיליון דולר לתוכנית חדשה שתשלב את מדעי החיים, ההנדסה והרפואה בראשות חתן פרס נובל, פרופסור אהרן צ'חנובר. עוד בין הגופים בישראל שלהם תרם לוקי, בית הספר ליאו-בק בחיפה.



"תמיד החשבתי את הטכניון כאוניברסיטה מעולה", אמר לוקי בראיון ל-TheMarker בחודש נובמבר. "לישראל ישנן אוניברסיטאות טובות מאוד, כגון האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת ת"א, אך בעיני הטכניון הוא המקביל של המכון הטכנולוג'י של מסצ'וסטס (MIT)", הסביר לוקי. "חשוב להבין שאני לא נותן תרומות אלא מבצע השקעות, ובעיני התרומה לטכניון היא בעצם השקעה לטובת פיתוחים טכנולוגיים שישפרו את האנושות. המחקר בישראל טוב כמו ואף עולה על הרמה בארה"ב. לישראל הצלחה בקנה מידה עצום יחסית למדינה כה קטנה".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully