נדל"ן שבשליטת אלקטרה של גרשון זלקינד, בדרך לעסקה נוספת בגרמניה. החברה חתמה על הסכם לרכישת 70% מבניין המשרדים של פירמת ראיית החשבון הבינלאומית, ארנסט אנד יאנג (E&Y), בפרנקפורט שבגרמניה. אלקטרה נדל"ן ושותפיה רכשו את הבניין תמורת כ-341 מיליון שקל (כ-62 מיליון יורו), כשבנוסף שולמו הוצאות נלוות בסך של כ-4.5 מיליון יורו נוספים. דמי השכירות נטו שמניב הנכס בשנה, מסתכמים בכ-22.5 מיליון שקל (כ-4.1 מיליון יורו) המייצג תשואה שנתית של 6.6% על ההשקעה. בנוסף, ישלמו הרוכשים הוצאות עסקה בסך של 22.5 מיליון שקל (4.5 מיליון יורו).
הבניין הנרכש הוא מודרני ומפואר וממוקם באחד ממרכזי העסקים של פרנקפורט. בבניין 22 קומות והוא משתרע על שטח כולל של כ-18,400 מ"ר וכולל גם כ-400 מקומות חנייה. הבניין מושכר במלואו לפירמת ראיית החשבון ארנסט אנד יאנג, עד סוף שנת 2015, ללא אפשרות יציאה.
לצורך רכישת הנכס, הועמדה לרשות אלקטרה נדל"ן ושותפיה הלוואת נון-ריקורס בסכום כולל של כ-324.5 מיליון שקל (כ-59 מיליון יורו), המהווה כ-95% מסך עלות רכישת הנכס. ההלוואה הינה לחמש שנים והיא נושאת ריבית קבועה בשיעור של כ-5.14%.
אלקטרה נדל"ן טיפסה בכ-8.5% מתחילת השנה.
אלקטרה נדל"ן תרכוש 70% מבניין ארנסט אנד יאנג בפרנקפורט לפי שווי של 62 מיליון יורו
נתן שבע
28.2.2007 / 14:34