וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: המסחר הסתיים בירידות

עומרי כהן

1.3.2007 / 23:40

בוול סטריט הסתיים המסחר בירידות שערים. מדד נאסד"ק איבד 0.5% ומדד דאו ג'ונס ירד ב-0.3%

בורסות וול סטריט התאוששו הערב מנפילה חדה במהלך פתיחה תנודתית במיוחד של המסחר וחתמו את היום בירידות שערים מתונות. לאחר מכירת החיסול שלשום, שהפילה את המדדים אל מתחת לרמתם בסוף דצמבר 2006 והעליות המתונות אתמול, שוב נצבעו בתחילת היום מסכי המסחר באדום בוהק, בהשפעת המגמה השלילית בבורסות אסיה והפעילות הספקולטיווית של קרנות גידור.

עם זאת, נתונים על התרחבות המגזר היצרני בפברואר סייעו להפחית את הלחץ שהעיק על כתפי המשקיעים והמגמה השלילית החלה להתמתן. בסיום המסחר ירד מדד נאסד"ק ב-0.5% ל-2,404 נקודות, מדד דאו ג'ונס איבד 0.3% ל-12,234 נקודות ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3% ל-1,403 נקודות. בשוק הסולידי עלתה התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים ב-0.01% ל-4.56%.

עוד לפני הפתיחה פורסם כי בינואר זינקה ההכנסה האישית בארה"ב בשיעור חד של 1%, העלייה החדה ביותר מזה שנה, על רקע תשלומי בונוסים שנתיים ומימוש אופציות. במקביל, עלתה הצריכה הפרטית במונחים ריאליים ב-0.3% - השיעור הנמוך ביותר מאז ספטמבר. האנליסטים ציפו לעלייה של 0.4%.

מדד המחירים לצרכן, המבוסס על הצריכה הפרטית בארה"ב, עלה בינואר ב-0.3%. מדד הליבה, שאינו כולל מחירי אנרגיה ומזון, רשם עלייה של 2.3% במהלך 12 החודשים האחרונים. זאת, לעומת עלייה בטווח של 2%-1%, הרצויה על ידי הבנק הפדרלי.

כחצי שעה לאחר הפתיחה, דווח כי הוצאות הבנייה בארה"ב ירדו בינואר ב-0.8%, לעומת תחזית ממוצעת לירידה של 0.5%. הירידה בהוצאות הבנייה מלמדת על המשך החולשה בשוק הבנייה למגורים בארה"ב. מנגד, נרשמה התאוששות בפעילות היצרנית בארה"ב והמגזר כולו חזר להתרחב. מדד מנהלי הרכש של המגזר היצרני עלה בפברואר לרמה של 52.3 נקודות, מרמה של 49.3 נקודות בינואר. בוול סטריט ציפו לעלייה קלילה של 0.4 נקודות, אשר היתה אמורה לבטא את המשך ההתכווצות הפעילות היצרנית.

בקרב המניות הישראליות נפלה אורבוטק ב-5.2% ל-21.2 דולר, לאחר שהאנליסט דן הארוורד מדויטשה בנק חתך את ההמלצה למניה ל"החזק", מ"קנייה". הארוורד גם הפחית את מחיר היעד למניה מ-28 דולר ל-24 דולר.

עונת הדו"חות לרבעון השלישי של החברות הישראליות הולכת ומסתיימת, ולאחר תום המסחר יגיעו דו"חות וריפון, שרכשה את ליפמן הישראלית. לקראת הדו"חות ירדה וריפון ב-0.7% ל-38.8 דולר והשלימה מימוש של כ-8% בתוך שבוע וחצי, לאחר שקודם לכן זינקה ב-50% בתוך ארבעה חודשים.

הדו"חות הכספיים מפנים מקומם לדו"חות המורחבים של החברות, המוגשים לרשות לניירות ערך (SEC). הראשונה לפרסם את ה-20-F היא חברת טבע, ומהדו"ח עולה כי עובדי טבע מימשו במהלך 2006 כ-10.9 מיליון אופציות במחיר מימוש ממוצע של 16.3 דולר למניה. טבע נסחרת לאחרונה במחיר של כ-35.5 דולר למניה, כך שאם נניח, למשל, מימוש לפי מחיר ממוצע של 36 דולר למניה, בו היא נסחרה בין החודשים אוגוסט-אוקטובר, מדובר ברווח של 215 מיליון דולר.

עוד עולה כי 28 חברי הנהלה ו-15 דירקטורים - יחד 43 אנשים - זכו לשכר כולל של 16.4 מיליון דולר בשנה שעברה. בנוסף, קיבלו 43 מנהלים ודירקטורים 28 מיליון דולר ממימוש אופציות. מניית טבע איבדה 2.1% ל-34.8 דולר.

נס טכנולוגיות מינתה את עופר שגב לתפקיד סמנכ"ל הכספים של החברה, במקום סמנכ"ל הכספים הפורש שלה - איציק אידלמן. שגב כיהן עד כה כסמנכ"ל הכספים של חברת התוכנה הקטנה אטיוניטי. אידלמן פרש לאחר שלא מונה למנכ"ל החברה בעקבות עזיבתו של רביב צולר. לנס יש עבודה לא קלה בשיקום האמון מול המשקיעים, אשר הפילו את המניה ב-25% תוך חודשיים. עם זאת, החל ממחצית פברואר נמצאת מניית החברה בקו מגמה חיובי, עם עלייה של 7% מאז. היום היא ירדה ב-1.4% ל-13.7 דולר.

חברת נובה מכשירי מדידה גייסה 5 מיליון דולר באמצעות הנפקה פרטית של מניות וכתבי אופציה ללקוחות מוסדיים. נובה מכרה כ-1.9 מיליון מניות במחיר של 2.58 דולרים למניה, המשקף מחיר ממוצע של המניה ב-70 ימי המסחר האחרונים. בחצי השנה האחרונה זינקה המניה ב-60%. היום היא נותרה ללא שינוי ב-3 דולרים.

דלתא 3, המוכרת חבילות חיוג למנויי טלפוניה על גבי האינטרנט, דיווחה על ירידה של 4% בהכנסות ל-8.7 מיליון דולר ומנייתה איבדה 7.6% ל-1.46 דולר. החברה העריכה, כי הכנסותיה יצמחו ב-2007 בשיעור של 16%-24% לרמה של 44-47 מיליון דולר.

מניית הביוטכנולוגיה הצעירה, רוזטה ג'נומיקס, זינקה ב-16.6% ל-8.8 דולרים והשלימה זינוק של 25.7% מאז הונפקה לראשונה בנאסד"ק, בלילה שבין שני לשלישי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully