עובדי איירבוס בצרפת פתחו בשביתה היום, במחאה על כוונת החברה לקצץ 10,000 משרות בחברה ולמכור חלק מהמפעלים של יצרנית המטוסים האירופית. מפעלי החברה במספר ערים במדינה הושבתו והעובדים יצאו לצעוד ברחובות.
יצרנית המטוסים האירופית הודיעה בסוף פברואר כי תקצץ את המשרות ברחבי היבשת בארבע השנים הקרובות, ותמכור או תכניס שותפים בכמה ממפעליה, במסגרת מאמציה להתגבר על הנזק הכספי שספגה בעקבות סדרה של עיכובים בייצור מטוס הסופר ג'מבו A380.
איירבוס, חברה בת של ענקית התעשיות הבטחוניות האירופית EADS (סימול EAD.PA), מתכננת לקצץ את הוצאותיה השנתיות ב-2.1 מיליארד יורו (2.8 מיליארד דולר) עד שנת 2010. EADS צפויה לרשום הפסדים בסך 4.8 מיליארד יורו עד שנת 2010 בגין עיכובים בייצור ה-A380, שבפיתוחו הושקעו 13.5 מיליארד דולר. המטוס היה אמור לסייע לאיירבוס לשמור על ההובלה מול מתחרתה הגדולה, בואינג (סימול BA).
בנוסף להפסד השנתי שרשמה איירבוס בשנת 2006, איבדה החברה גם את הבכורה העולמית בהזמנות למטוסים, לטובת בואינג האמריקאית.
עובדי איירבוס בצרפת פתחו בשביתה במחאה על כוונת החברה לקצץ עשרת אלפים עובדים
הדר תדמור
6.3.2007 / 16:08
איירבוס הודיעה בסוף פברואר כי תקצץ את המשרות באירופה בארבע השנים הקרובות