הבורסה לני"ע בתל אביב עשויה להמשיך ולהתאושש היום בסיוע התאוששותה של בורסת וול סטריט אמש, שם אחרי שבוע של ירידות חדות זינק נאסד"ק בכ-1.9%. יחד עם זאת, מרבית הדואליות של המעו"ף יפתחו אמנם בפערים חיוביים, אך מדובר בפערים זניחים שלא יכולים לרמוז על המגמה הצפויה היום.
אתמול נרשם היפוך מגמה באחד העם, כשאחרי ירידה של כ-5% בתוך ארבעה ימי מסחר בלבד, עלה מדד המעו"ף בכ-0.9% לגובה 958 נקודות, ומניות השורה השנייה עלו בקרוב ל-2% אחרי צניחה של כ-6% בשבוע. גם מחזור המסחר אתמול לימד אולי על רגיעה מסוימת, שכן אחרי שנשק בשבוע האחרון לכ-2 מיליארד שקל ביום, הסתכם אתמול בכ-1.4 מיליארד שקל. מצד שני, אי אפשר להתעלם מהעצבנות של השוק הבאה לידי ביטוי בתנודתיות במדדים המובילים.
מי שאחז אתמול במושכות בבורסה התל אביבית היו מניות הנדל"ן ומניות היתר, שהוסיפו כ-2% ו-2.8%, בהתאמה. בלטה עם עלייה של כ-2.4% אחרי נפילה של כ-7.5% בקירוב בשלושה שבועות, ועליות נרשמו גם בבנקים הגדולים.
הבוקר יימשכו טפטופי הדו"חות הכספיים עבור 2006, כשחברת הביטוח כבר דיווחה על תוצאותיה. מגדל ביטוח ירדה מאז אמצע פברואר בכ-7%, ואילו אתמול התאוששה בכ-2.4%. הסבר לכך יכול לספק הגידול שהציגה חברת הביטוח ברווח שלה זו השנה השלישית ברציפות, עם 570 מיליון שקל בשורה התחתונה לעומת 556 מיליון שקל ב-2005 ו-534 מיליון שקל ב-2004.
דיון חם על המתרחש בבורסה - עכשיו ב-TheMarker Cafe
תל אביב עשויה להמשיך ולהתאושש היום בעקבות התאוששותה של וול סטריט אמש
שרון שפורר
7.3.2007 / 8:48
מגדל ביטוח איבדה מאמצע פברואר כ-7% ואתמול טיפסה לקראת פרסום הדו"חות בכ-2.4%